Romanii confunda coruptia cu politica

Luni, 03 Noiembrie 2008, ora 10:39
2094 citiri
Romanii confunda coruptia cu politica

Coruptia este un fenomen pe care romanii il confunda, in ultima perioada, cu politica.

Potrivit unui sondaj realizat de CURS, coruptia si nivelul salariilor sunt considerate cele mai mari probleme ale cetatenilor Romaniei, informeaza Evenimentul Zilei.

Romanii fac imediat asocierea cu fenomenul de coruptie, atunci cand aud numele partidelor politice precum PSD, PD-L sau PNL.

Cand sunt intrebati despre partidele politice, romanilor le zboara imediat gandul la coruptie.

16% din repondenti care au fost intrebati despre PSD, s-au gandit la fenomenul coruptiei, in timp ce in cazul PNL si PD-L, procentele au fost de 16%, respectiv 8%.

Calin Popescu-Tariceanu este asociat de 8% dintre intervievati cu PNL, la intrebarea "care este primul lucru la care va ganditi cand auziti PNL".

In cazul PSD, fostul sef de stat, Ion Iliescu, a fost indicat de 7% dintre repondenti in timp ce la PD-L, Traian Basescu a fost raspunsul a 8% dintre intervievati.

21% dintre subiectii intervievati considera ca nivelul salariilor si coruptia ocupa primul loc in topul problemelor Romaniei.

Nivelul pensiilor este considerat o problema grava pentru 15% din intervievati, in timp ce 9% considera ca sistemul de sanatate se afla intr-o situatie ingrijoratoare.

Clasamentul problemelor Romaniei continua cu inflatia, 8% dintre repondenti, somajul si criza politica, 5%, nivelul agriculturii, 4% si sitemul de invatamant, 3%.

Sondajul atesta faptul ca 1% dintre intervievati considera ca pretul combustibilului reprezinta o problema majora.

Sondajul CURS a fost realizat pe un segment de populatie alcatuit din 1.103 repondenti, in perioada 8-23 octombrie.

#coruptie, #politica, #romani, #intervievati, #PSD, #PNL, #PDL , #stiri PSD
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
Clasa politica confunda (amesteca) politica cu coruptia.