Sa se revizuiasca, primesc ...

Marti, 04 August 2009, ora 12:45
3338 citiri
Sa se revizuiasca, primesc ...
Foto: qmagazine

Dupa cum era usor de anticipat, PSD si PD-L au decis luni sa ramana impreuna la guvernare, pentru binele poporului, desigur.

Altfel spus, cum PD-L nu le-a facut social democratilor hatarul de a-i da afara din Palatul Victoria, acestia au ajuns la concluzia ca decat sa plece singuri mai bine sa ramana. Oficial insa, cele doua partide s-au inteles sa lucreze.

Adica, ce s-au inteles?

"Consideram ca pentru Romania costurile cu administratia si cu birocratia excesiva sunt foarte mari, dar nu consideram ca solutia la aceasta problema o reprezinta aruncarea in strada a 20% din cei care lucreaza in sectorul public din Romania.

Consideram ca este o masura primitiva si consideram ca acest lucru trebuie realizat prin masuri mult mai inteligente, mai coerente. (...) Va fi nevoie de reducerea cheltuielilor cu administratia, dar credem ca aruncarea in strada a 300.000 de oameni reprezinta un gest care nu are justificare", spuse Mircea Geoana.

Adica "sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se schimbe nimic". Si cum vede domnul Geoana in mod concret reducerea costurilor cu birocratia decat prin reducerea birocratiei?

Dincolo de ridicolul cronic al presedintelui PSD este clar ca partenerii nu s-au inteles deloc exact in privintele esentiale ale guvernarii, singurele care intereseaza cu adevarat amarata asta de tara ce nu-si mai revine din picaj, dar care-i intereseaza cel mai putin pe ei.

S-au inteles cumva sa restructureze Guvernul si sa taie dintr-un foc cel putin patru ministere perfect inutile, doua de cap de partid?

S-au inteles cum sa stimuleze economia si sa opreasca declinul?

Cum sa reformeze in mod real Justitia?

S-au inteles sa reformeze Educatia in baza pachetului Miclea?

Nu, potrivit spuselor lui Victor Ponta, s-au inteles doar sa o lase mai moale cu comisiile de ancheta impotriva ministrilor. Nu vom avea comisii impotriva doamnei Andronescu si nici a domnului Berceanu, ne-a dat asigurari unul dintre ministrii prin excelenta inutili ai acestui cabinet.

Nu este exclus ca din intelegere sa faca parte si tergiversarea pana la ingropare a comisiei Udrea.

In toata intelegerea de luni nu este nimic in avantajul romanilor. Temele majore raman la fel de departe de rezolvare ca pana acum, in schimb singurul lucru bun care putea iesi din razboiul celor doua partide a fost sufocat.

Ar fi mare pacat sa fie blocat controlul de oportunitate si legalitate ale felului in care Elena Udrea a cheltuit banul public. Dar ar fi la fel de rau ca anchetele sa se opreasca la ea. Ar trebui ca astfel de controale de oportunitate si legalitate sa se extinda si asupra doamnei Andronescu, si asupra domnului Berceanu, asupra tuturor ministrilor, fara exceptie. Altfel, sifonarea banului public nu va cunoaste niciun fel de inhibitie. Dar exact acest lucru nu este dorit nici de PSD, nici de PD-L.

Si pentru unii si pentru ceilalti, temele esentiale sunt marginale, iar interesul care primeaza este cel propriu. Dupa sacrificarea rituala a Monicai Iacob Ridzi, nimeni nu mai vrea ca nasuri straine sa adulmece prin hartiile lor si sa fie nevoiti sa dea explicatii complicate, mai ales in fata unor comisii ale caror lucrari sunt publice.

Da, s-au inteles in privintele care-i interesau, iar campania electorala gretoasa si demagogica poate sa continue. Sa se revizuiasa primesc, dar sa nu se schimbe nimic, nu-i asa, domnule Geoana?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#scandal coalitie PSD PDL, #Guvern PSD PDL , #stiri PSD