Sassu fenteaza debarcarea de la TVR, ajutat de PNL si PSD

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 19:08
2821 citiri
Sassu fenteaza debarcarea de la TVR, ajutat de PNL si PSD

Boicotul PSD si PNL a condus la suspendarea sedintei de plen a celor doua camere ale Parlamentului in care urma sa fie discutat raportul TVR si cel al Radioului Public.

La inceputul sedintei, Roberta Anastase a supus la vot cererea deputatului Anghel Stanciu de retragere de pe ordinea de zi a raportului SRTv pe 2008, cerere respinsa cu 212 voturi pentru, niciunul impotriva si nicio abtinere in conditiile in care in sala erau aproape in exclusivitate parlamentari din arcul guvernamental, informeaza Realitatea Tv.

Raluca Turcan: Punct final la TVR-PSD, Alexandru Sasu trebuie sa plece

"Nu exista cvorum, solicitam apel nominal", a solicitat viceliderul grupului deputatilor PSD, Aura Vasile. Anastase a respins cererea invocand faptul ca nu este necesar apelul nominal, afirmatie care a facut-o pe Vasile sa anunte ca grupul ei nu va mai participa la lucrari.

Hasotti catre anastase: Comportamentul dvs arata ca omul se trage din maimuta

Alexandru Sassu, castigatorul razboiului PD-L-PSD

Un anunt similar a facut si senatorul PNL Puiu Hasotti. "Cu regret constat ca incalcati Regulamentul, este evident ca nu exista cvorum. Se stie ca foarte multi colegi au plecat deja in teritoriu. La un calcul sumar veti constata ca nici 200 nu sunt in sala. Sunt surprins si mahnit. Comportamentul dumneavoastra arata indubitabil ca omul se trage din maimuta", a spus Hasotti, potrivit NewsIn.

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca liberalii au decis sa paraseasca sala, protestand astfel pentru ca solicitarea de verificare a cvorumului nu a fost acceptata.

Basescu: Sassu, noul mogul media, subordonat d-lor Vintu si Voiculescu

"Nu este cvorum in sala. Avand in vedere ca numirea directorului TVR trebuie sa se faca cu majoritatea senatorilor si deputatilor, in oglinda, si decizia de eliberare din functie, prin votarea raportului, trebuie sa se faca cu aceeasi majoritate", a explicat liberalul.

In urma apelului nominal s-a contatat ca in sala mai erau doar 199 de parlamentari, sub cvorumul necesar, astfel incat sedinta a fost suspendata.

Alexandru Sassu: Nu ma tenteaza sa ma intorc in politica daca plec din TVR

Presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat ca impreuna cu seful Senatului, Mircea Geoana, au decis convocarea celor doua birouri permanente ale celor doua camere pentru a fixa data unei noi sedinte comune a Parlamentului.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Alexandru Sassu TVR, #sedinta Parlament suspendata Sassu, #demitere Sassu TVR SRTV , #stiri PSD