Scandalul steagurilor PSD arborate in Satu Mare la vizita lui Ponta: Primarul a comandat drapele UE

Marti, 06 Mai 2014, ora 17:46
4025 citiri
Scandalul steagurilor PSD arborate in Satu Mare la vizita lui Ponta: Primarul a comandat drapele UE
Foto: Buletin de Carei

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Costica Coica, a spus ca nu a stiut ca sunt arborate steaguri cu PSD in orasul sau, in ziua vizitei prim-ministrului Victor Ponta, precizand insa ca a dat dispozitie ca acestea sa fie date jos si inlocuite cu cele ale Uniunii Europene.

"Am aflat si eu, initial nu am stiut, dar am dat dispozitie sa fie ridicate toate. Si in cursul zilei de azi (luni - n.red.) probabil ca s-au si ridicat", a declarat edilul social-democrat, pentru Ziare.com.

Steaguri PSD, langa cele ale Romaniei, la sosirea lui Ponta in Satu Mare

Acesta a spus ca a aflat cine a arborat steagurile si a dat astfel dispozitie "sa fie inlocuite cu cele cu Uniunea Europeana": "Trebuie sa fie steagul national cu steagul european".

Primarul a precizat ca anterior nu erau arborate steaguri cu Uniunea Europeana.

"Deloc nu erau arborate. Dar acum am zis sa ramana steagul Romaniei cu drapelul UE. Chiar am comandat niste drapele ale Uniunii Europene, ca nu aveam, si am zis ca de aici inainte pot sa ramana permanent, ca nu ma deranjeaza.

Initial nu era niciun fel de drapel, s-au pus, s-au scos si acum au ramas doar cele ale Romaniei si completat cu cele ale Uniunii Europene", a mai afirmat Dorel Coica.

Edilul a spus ca steagurile cu PSD au fost puse "probabil alaltaieri (sambata - n.red.) noaptea".

"Chiar nu am facut o ancheta, important e ca le-am vazut si am dat dispozitie sa fie ridicate absolut toate si cred ca s-au si conformat la ora asta.

(...) M-am autosesizat, pentru ca 2-3 tineri din alte partide mi-au spus, m-au sesizat verbal si atunci m-am dus, am constatat si am luat masurile ca atare. Absolut nimeni altcineva, numai apartinatorii unor partide", a subliniat primarul din Satu Mare.

Ponta, la Sambra Oilor: Basescu nu a putut sa vina, dar m-a rugat sa va salut

De asemenea, acesta a mentionat ca incepand de luni urmau sa fie montate steagurile cu Uniunea Europeana, langa drapelele Romaniei, din rezerva pe care o are orasul "si s-a mai comandat ca sa fie, exact unde e un drapel al Romaniei, si un drapel al Uniunii Europene".

Intrebat daca este informat, ca primar, cand se monteaza steagurile, edilul social-democrat a raspuns: "Se cer niste aprobari pentru afisaj, dar nu s-a specificat ca se pune alt drapel decat drapelul Romaniei".

"Normal, ar fi trebuit sa dau aprobare pentru arborarea unui steag, dar nu s-a cerut acea aprobare pentru steaguri, ci s-au afisat asa, noaptea, ca sa spun asa. A doua zi, dimineata, le-am constatat, si am dat dispozitie sa dispara", a mai spus primarul din Satu Mare.

Steagurile cu PSD au fost arborate, duminica, in municipiul Satu Mare, langa cele ale Romaniei, in aceeasi zi in care presedintele social-democrat Victor Ponta a vizitat judetul pentru a participa la Festivalul Sambra Oilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#steaguri PSD Satu Mare, #primar Satu Mare steaguri PSD, #steaguri PSD arborate Satu Mare, #Ponta vizita Satu Mare, #Ponta Sambra Oilor , #stiri PSD