Sedinta CJ Cluj, suspendata dupa ce "monstruoasa coalitie" a respins un proiect

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 18:25
1364 citiri
Sedinta CJ Cluj, suspendata dupa ce "monstruoasa coalitie" a respins un proiect
Foto: alintise.ro

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise (PD-L) a suspendat, miercuri, sedinta forului dupa ce consilierii judeteni ai PNL si PSD au votat impotriva unui proiect de hotarare de CJ, democrat-liberalul afirmand ca "monstruoasa coalitie" PSD-PNL-UDMR saboteaza dezvoltarea judetului.

Proiectul cu numarul 17 se refera la ajustari aduse bugetului CJ Cluj si a starnit nelamuriri din partea consilierului PNL Liviu Miclaus, care a intrebat de ce e nevoie de suplimentarea bugetului Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat cu 6 milioane de lei. Proiectul a fost ulterior respins cu 12 voturi impotriva si 16 pentru, fiind insa nevoie de 19 voturi pentru. Tise a suspendat apoi sedinta, transmite corespondentul NewsIn.

"A existat o nelamurire referitoare la transferul unor sume de la capitolul Co-finantare programe comunitare in bugetul propriu al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat. Este vorba de 6 milioane de lei noi, aproximativ un milion si jumatate de euro, care au fost transferati catre o regie fara nicio explicatie.

In plen am solicitat ca pe viitor sa primim explicatii din partea executivului sau regiei la ce vor fi folositi acesti bani. La Registratura exista cereri pentru acordarea de fonduri pentru alte lucruri importante si la care nu le-a fost dat curs. Un exemplu este Filarmonica, ce va fi scoasa afara din Casa de Cultura pentru ca nu si-a platit chiria in ultimele luni", a afirmat Miclaus, la finalul sedintei.

Alin Tise s-a declarat foarte nemultumit de voturile colegilor din CJ Cluj, amenintand ca nu mai pune proiectul pe ordinea de zi la o sedinta viitoare si acuzand alesii ca se joaca cu alocari importante de buget precum cele destinate deszapezirii sau spitalelor.

Liderul democrat-liberal al CJ Cluj a vorbit chiar despre o "monstruoasa coalitie" care se impotriveste intereselor clujenilor.

La randul ei, vicepresedintele CJ Cluj Fekete Emoke (UDMR) a declarat ca joi liderii grupurilor din legislativul judetean se vor intalni pentru a stabili o data la care sa fie convocata o sedinta extraordinara pentru a lamuri problema, subliniind ca executivul judetean nu da dovada de transparenta in alocarea fondurilor.

"Interesul nostru este sa rezolvam problemele din judet, nu sa facem scandal. Ceea ce s-a intamplat in sedinta de consiliu continua sirul deciziilor netransparente pe care trebuie sa le luam si cerem colaborare si comunicare cu presedintele Tise", a spus Fekete Emoke.

Consilierul judetean al PSD Mihaela Rozor a tinut sa respinga acuzatiile lui Alin Tise ca respingerea proiectului impiedica lucrarile de deszapezire din judet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Alin Tise PSD PNL, #Alin Tise CJ Cluj , #stiri PSD