Seful revolutionarilor PSD, condamnat la sapte ani de inchisoare

Marti, 05 Martie 2013, ora 17:24
5560 citiri
Seful revolutionarilor PSD, condamnat la sapte ani de inchisoare
Foto: Adevarul

Secretarul executiv al PSD pe problemele revolutionarilor, Dorin Lazar Maior, a fost condamnat, luni, la sapte ani de inchisoare cu executare pentru santaj. Sentinta a fost data de Judecatoria Targu Mures.

Dorin Lazar Maior, impreuna cu Ovidiu Tition si Florina Aprofira, au fost trimisi in judecata in 2006 de procurorii DNA, fiind acuzati ca au santajat doi oameni de afaceri brasoveni, printre care si pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Brasov, Mihai Matepiuc, noteaza Romania Libera.

Maior i-a amenintat ca ii denunta pentru ca au primit si, respectiv, acordat credite ilegale, daca nu primeste de la fiecare cate un milion de lei.

"Din probele administrate pana in prezent, a rezultat ca inculpatul Maior Lazar Dorin si inculpatul Tition Ovidiu au exercitat in cursul lunilor noiembrie - decembrie 2006 mai multe actiuni de intimidare fizica si psihica, inclusiv amenintari cu darea in vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societati comerciale si a unui director de banca, sprijiniti fiind de invinuita Aprofirei Florina, in scopul obtinerii unui fals material injust", se preciza intr-un comunicat al DNA Brasov.

De altfel, Maior si Tition au fost retinuti atunci de DNA si au stat in arest din decembrie 2006 pana in mai 2007. Ovidiu Tition a fost si el condamnat, luni, la cinci ani de inchisoare. Tition se afla deja in arest din 21 februarie 2013, fiind acuzat de inselaciune intr-un alt dosar.

Maior, fost deputat PSD, este si presedinte al Blocului National al Revolutionarilor. Decizia de condamnare a lui Maior la sapte ani de inchisoare cu executare nu este definitiva.

Maior, promovat in conducerea PSD de Victor Ponta si Ion Iliescu

Dorin Lazar Maior a fost numit secretar executiv al partidului pe problemele revolutionarilor in iunie 2012. Potrivit Agerpres, numirea s-a facut la propunerea lui Victor Ponta si Ion Iliescu.

"Aceasta este o numire binevenita, care va intari structurile organizatorice ale PSD si intareste protocolul pe care PSD l-a semnat anul trecut cu Blocul National al Revolutionarilor. In acelasi timp, este un mesaj pozitiv si pentru alte federatii si ONG-uri cu care PSD, de asemenea, are protocoale de colaborare si sustinere, inclusiv cu cele din zona protectiei mediului", a declarat atunci secretarul Consiliului National al PSD, Codrin Stefanescu.

Arestat pentru santaj, acuzat de multiple violente si promovat in... conducerea PSD

Conform unui material publicat de Ziare.com in acea perioada, biografia lui Dorin Lazar Maior este marcata de scandaluri, batai de strada si numeroase legaturi cu lumea interlopa. El a fost acuzat ca a distribuit ilegal certificate de revolutionar unor interlopi din Brasov si ca a recurs la violenta extrema pentru a recupera datorii sau a-i pedepsi pe cei care l-au deranjat, printre care si jurnalisti.

Secretar executiv PSD: DNA a scapat de sub orice control!

De asemenea, Dorin Lazar Maior s-a facut remarcat prin organizarea si participarea la manifestari de strada indreptate impotriva ANI si a DNA. In decembrie 2012, Maior a anuntat ca imediat dupa alegerile generale va organiza un miting impotriva DNA, care "a scapat de sub orice control".

"E bulversata intreaga arena politica, economica", a sustinut el, acuzand ca "atunci cand ai o opinie iesita din interesul unora - interese de tip mafiot-", procurorii anticoruptie iti insceneaza "dosare fara nicio justificare".

Mitingul a fost anulat apoi fara nicio explicatie.

Lider PSD, de acord ca DNA si ANI sunt "institutii staliniste" - Vezi ce spune Ponta

Blocul National al Revolutionarilor se afla pe lista semnatarilor acordului din 13 iulie si dat publicitatii in 26 iulie, prin care liderii USL si Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate stabilesc ca obiectiv desfiintarea institutiilor care lupta impotriva coruptiei, DNA, ANI, CNSAS, Curtea Constitutionala. Atributiile acestor institutii ar urma sa fie incredintate "structurilor statului deja existente".

Documentul a fost semnat de catre Victor Ponta, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin, in calitate de co-presedinti ai USL, si Mircea Dogaru din partea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Ajuns premier, Victor Ponta a negat ca ar sustine cele scrise in respectivul acord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Dorin Lazar Maior condamnat, #revolutionari PSD, #Dorin Lazar Maior Romexterra , #stiri PSD