Severin: Riscam sa ramanem fara un portofoliu de comisar european

Luni, 15 Iunie 2009, ora 17:30
1803 citiri
Severin: Riscam sa ramanem fara un portofoliu de comisar european
Foto: Realitatea TV

Europarlamentarul PSD Adrian Severin, aflat in carti pentru ocuparea pozitiei de comisar european din partea Romaniei, a declarat luni ca Romania risca sa primeasca un portofoliu derizoriu sau chiar sa ramana fara portofoliu daca nu stie sa abordeze corect aceasta problema.

Severin a declarat la Realitatea FM ca Romania se poate intampla acest lucru "daca venim cu propuneri care satisfac orgoliile interne ale cuiva sau daca venim cu propuneri care sa arate ca sunt inspirate de relatia personala a celui propus cu unul dintre cei care iau deciziile.(...) Daca criteriul care va sta la baza propunerii va fi prietenia cu cel nominalizat sau ranchiuna fata de unul dintre cei nenominalizati, riscam fie sa ne trezim ca nu avem niciun comisar sau vom constata ca primim un portofoliu derizoriu".

Se doreste un comisar sters, care sa nu devina un adversar redutabil

Mai mult, Severin lasa sa se inteleaga ca unele persoane de decizie din politica romaneasca ar putea alege o persoana "stearsa" pentru functia de comisar european, pentru a nu exista riscul ca acesta sa aiba un mandat de succes la Bruxelles si sa capete o notorietate deosebita, care ar face din el un concurent redutabil la reintoarcerea in politica romaneasca.

"Exista opinia, care circula prin anumite cercuri, ca daca persoana care ar fi desemnata ar avea personalitate puternica si competenta, ambele de natura a-i asigura o anumita vizibilitate si succes in functia de comisar, atunci o asemenea persoana ar risca, la un moment dat, sa se profileze ca un competitor puternic in concursul politic intern din Romania", a declarat Severin pentru postul citat.

Europarlamentarul social-democrat mai spune ca nu are nimic personal cu presedintele si ca spera ca pozitiile sale critice din ultimii ani, exprimate in repetate randuri la adresa sefului statului, sa nu ii micsoreze sansele de a fi nominalizat pentru functia de comisar european.

"Daca anumite resentimente vor fi cele care vor domina pozitia fata de mine, acesta va fi un lucru rau", a mai declarat Severin.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Severin comisar european, #comisar european Romania , #stiri PSD
Comentarii
Poza Georgica Boerica
Georgica Boerica
rank 3
A
Anuca
rank 1
Nu prea ai tu fata europeana, Severine!