Social-democratii au pus la cale, la Poiana Brasov, modificari in statutul PSD

Duminica, 24 Ianuarie 2010, ora 13:20
2626 citiri

Liderii filialelor PSD reuniti sambata la Poiana Brasov par sa fi cazut de acord in privinta modificarii statutului partidului astfel incat la viitorul Congres sa se poata candida in echipa la functiile de conducere.

Informatia a fost oferita pentru Mediafax de surse din PSD, care au mai precizat ca propunerea respectiva va fi lansata dezbaterii Comitetului Executiv National, de luni.

In cazul in care propunerea va fi acceptata, candidatii la functia de presedinte al PSD vor trebui sa vina in fata delegatilor la congres cu o platforma politica si ideologica, dar si cu o echipa intreaga pentru functiile de conducere centrala, urmand ca votul sa se dea in bloc.

Alte modificari ale statutului intens dezbatute in aceste zile in PSD se refera la reinfiintarea functiei de presedinte executiv sau la depolitizarea semnificativa a functiei de secretar general.

Mai precis, se propune ca secretarul general al partidului sa nu fie o persoana politica, detinand si alte functii de conducere in partid, ci o persoana tehnocrata, care sa se ocupe exclusiv de organizare, dupa modelul care a functionat cand Cozmin Gusa a fost secretar general.

#modificari statut PSD, #intalire PSD Brasov, #congres PSD 2010, #candidaturi PSD , #stiri PSD