Ziare.com

Stoica (PDL) si Sova (PSD), contracte de milioane RON cu statul

Luni, 09 Iulie 2012, ora 20:03

   

Stoica (PDL) si Sova (PSD), contracte de milioane RON cu statul
Institutiile si companiile nationale au incheiat in ultimii trei ani contracte de asistenta juridica in valoare de peste 150 milioane RON. Printre cabinetele de avocatura preferate se afla cel al democrat-liberalului Valeriu Stoica si al social-democratului Dan Sova.

Conform unui comunicat de presa al Guvernului, premierul Victor Ponta a solicitat Corpului de Control sa verifice toate contractele de asistenta juridica si reprezentare incheiate in perioada 1 ianuarie 2009 - 31 mai 2012 cu institutiile de stat si companiile la care statutul detine actiuni. In urma analizei, a reiesit ca 264 de entitati publice au incheiat astfel de contracte, in valoare totala de peste 50 milioane RON, inclusiv TVA.

Corpul de Control a alcatuit si un top al firmelor de avocatura, in care figureaza toate cele 23 care au avut incasari din bani publici de peste un milion RON.

Pe primul loc se afla Ratiu & Ratiu, cu incasari de peste 26 de milioane RON. Pe locul trei figureaza casa de avocatura a democrat-liberalului Valeriu Stoica, Stoica & Asociatii, care a primit peste 10 milioane RON. Firma social-democratului Dan Sova, Sova & Asociatii, apare pe locul 13, cu incasari de peste doua milioane RON.

De asemenea, Corpul de Control a realizat si un top al institutiilor, regiilor si companiilor de stat, in care figureaza 27 de entitati care au efectuat plati de peste un milion RON pentru consultanta si reprezentarea juridica.

Pe primul loc se afla Compania Nationala Loteria Romana, care a cheltuit peste 20 milioane RON, urmata de Electrica, cu peste 14 milioane RON si de Hidroelectrica, cu peste 11 milioane RON. Ministerul Dezvoltarii si Turismului, aflat pe locul noua, a platit caselor de avocatura aproximativ cinci milioane RON.

O.A.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2507 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

@OA

Stoica pe locul trei, Sova pe 13 si tu faci titlul dintr-o asemenea clasificare. De ce nu te uiti in structura societatii Sova & Asociatii sa vezi ca Sova nu mai face parte din anul 2008?

 

Auzi mai pulhack,

si se cheama inca sova si asociatii, doar asa de florile marului?
Ba tampiti ne mai credeti voi!!!

Si nu aveau dreptate demonstrantii din iarna?

pdl, usl aceeasi mizerie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor