Timis: Consilierul PSD retinut de politisti, liderul gruparii de crima organizata

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 23:23
1746 citiri
Timis: Consilierul PSD retinut de politisti, liderul gruparii de crima organizata

Procurorii DIICOT Timis au declarat, miercuri, ca liderul gruparii de crima organizata destructurata in Timis este consilierului PSD din Biled Lucian Torj si ca le-a fost foarte greu sa probeze implicarea practica a acestuia din cauza ca era vazut ca un om onest, familist si din lumea buna.

Procurorul-sef al Biroului Teritorial DIICOT, Carmen Martinov, cea care instrumenteaza cazul retelei de crima organizata din Timis, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca a fost nevoie de punerea sub ascultare a telefoanelor mobile a celor suspecti de constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat, santaj, vatamare corporala si proxenetism, ca urmare a faptelor grave comise de acestia.

"Autorii se axeaza pe atacul lor asupra victimelor, fapt care m-a determinat sa aprofundez cercetarea prin punerea sub ascultare a telefoanelor mobile. Astfel, am depistat cele 13 persoane care isi aranjau intalnirile prin convorbiri telefonice. Aceste note de interceptare ne-au dus la identificarea partilor vatamate si a martorilor care au fost de fata la agresiuni. Ne-a fost deosebit de greu sa lamurim implicarea practica a liderului de grup, care, facand parte din lumea buna, sa probam, tocmai datorita temperamentului acestuia de om onest, familist, consilier local", a declarat Martinov, citata de NewsIn.

Potrivit unui comunicat de presa remis de catre biroul de presa al IPJ Timis, grupul infractional condus de Torj Lucian este suspectat de trafic de persoane, proxenetism, tentativa de omor, talharie, vatamare corporala grava si lipsire de libertate.

Prima sesizare primita de politisti in acest caz a fost depusa de un inginer care a fost agresat de patru dintre membrii acestei grupari.

"Majoritatea partilor vatamate nu au dorit sa faca plangeri, insa altele au facut declaratii. Una din victime, un inginer, nu mai poate sa mearga, patru dintre cei care urmeaza sa-i ducem la arestare l-au adus in stare de neumblare", a spus Carmen Martinov. Pe parcursul unui an, s-au strans sapte astfel de plangeri la dosar.

"Erau specialisti in acte de violenta la comanda liderului, care, sub masca unei persoane onorabile, isi exercita influenta. S-au axat pe acte de intimidare, santaj si proxenetism", a mai precizat procurorul DIICOT, apreciind ca membri gruparii sunt foarte violenti.

Persoanele retinute urmeaza sa fie prezentate judecatorilor miercuri seara, cu propunerea de arestare preventiva. De asemenea, in cazul altor persoane s-a inceput urmarirea penala si cercetarea, in total gruparea avand aproximativ 20 de persoane.

Asupra lui Lucian Torj au fost gasite documente "incriminatorii", insa nu arme. In urma perchezitiilor au fost gasite si ridicate in vederea cercetarilor doua arme cu glont detinute ilegal, doua arme cu gaze detinute ilegal, trei pistoale cu bile, din care unul detinut legal, trei arme de vanatoare detinute legal, mai multe sabii si bate de base-ball, precum si sume de bani in lei si valuta. Totodata, au fost indisponibilizate in vederea cercetarilor sase autoturisme.

Consilierul local Lucian Torj a fost retinut, miercuri, alaturi de alte 12 persoane, dupa ce casa i-a fost perchizitionata timp de mai bine de sapte ore. El a fost adus la Parchet pentru a fi audiat de procurorii DIICOT. Pe numele lui si al celor alte 12 persoane retinute exista o ordonanta de retinere pentru 24 de ore, toti fiind acuzati de santaj, proxenetism, constituire de grup infractional organizat si trafic de persoane international.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Percheziții la traficanți de droguri care acționau din 2022, în București și județul Timiș. Membrii rețelei făceau parte dintr-o structură internațională
Percheziții la traficanți de droguri care acționau din 2022, în București și județul Timiș. Membrii rețelei făceau parte dintr-o structură internațională
La data de 17 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pun în aplicare...
Primar agresiv cu o mamă care îi reproșează că la grădiniță copiii se spală la găleată: “Ce ați fi vrut, să o iau în brațe, să o pup?” VIDEO
Primar agresiv cu o mamă care îi reproșează că la grădiniță copiii se spală la găleată: “Ce ați fi vrut, să o iau în brațe, să o pup?” VIDEO
O filmare cu scandalul dintre un primar din Timiș și mama unui copil, care îi reproșează că nu există apă la grădinița din sat, a fost postată pe rețelele de socializare, zilele...
#Lucian Torj, #consilier PSD, #Timis, #lider grupare, #crima organizata , #stiri PSD