Un deputat PSD cere testari doctrinare pentru liderii partidului

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 19:08
1832 citiri
Un deputat PSD cere testari doctrinare pentru liderii partidului
Foto: Machiaveli

Deputatul PSD Florin Tataru considera ca liderii social-democrati ar trebui testati privind cunostintele despre doctrina partidului, ca parte din reforma urgenta de care crede ca are nevoie formatiunea.

"E urgenta nevoie de o reforma, inclusiv doctrinara, in PSD. Se poate ajunge pana la testarea efectiva a cunostintelor pe care le au liderii despre doctrina pe care o sustin. Voi face, in concret, aceasta propunere intr-un cadru oficial pentru ca ea sa prinda forma si viata in PSD.

Nu poti milita pentru social-democratie daca habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale. PSD va depasi aceasta criza electorala cu lideri reali, cu figuri noi, cu oameni politici care reprezinta comunitati mari de oameni.

Cred ca e nevoie de o schimbare de abordare si de prezenta a unui spirit de echipa unde cunoasterea doctrinara social-democrata sa nu fie luata in deradere de unii lideri doar din pricina ca habar n-au ce e doctrina care i-a facut oameni politici", spune Florin Tataru, intr-un comunicat citat de Mediafax.

PSD, la punct de fierbere: Acuzatii fara precedent pentru Dragnea si consilierii de imagine

Dragnea: Am lasat sa se sedimenteze ideea ca suntem comunisti. Congres PSD in curand? (Video)

Totodata, deputatul social-democrat considera ca motivul pentru care PSD a pierdut alegerile prezidentiale se afla in "axul central al doctrinei".

PSD ar putea organiza un congres in care il va schimba pe Ponta - surse Reuters

PSD s-ar putea rupe in scurt timp, avertizeaza un senator cu state vechi in partid

"Protectia sociala, ca element fundamental pus in practica si nu clamat de la tribuni, este baza social-democratiei romanesti. Se adauga aici principiile egalitatii si dreptatii sociale care au inchegat doctrinar social-democratia romaneasca dupa anul 1989.

Cu astfel de valori fundamentale ale societatii se castiga o batalie electorala. Din pacate, ele trebuie puse-n practica. Social-democratii se plaseaza in mijlocul comunitatilor, oamenii simpli fiind cei care le dau legitimitate. De la 'mica trancaneala' si pana la 'Marea Trancaneala' a lui Caragiale nu se poate infaptui nici doctrinar si nici real social-democratia", a conchis Florin Tataru.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#deputat PSD testari doctrinare, #testari doctrinare lideri PSD , #stiri PSD