Update: Gigi Netoiu, exclus din PSD

Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 16:31
2786 citiri
Update: Gigi Netoiu, exclus din PSD

Conducerea PSD a hotarat, vineri, excluderea vicepresedintelui filialei PSD Ilfov, Gigi Netoiu, din partid.

Comisia de integritate si arbitraj a PSD a propus organizatiei competente, cea de Ilfov, excluderea lui Gigi Netoiu, vicepresedinte PSD Ilfov, din partid, au declarat surse social-democrate.

"Atitudinea pe care unii membrii organizatiei Ilfov au avut-o referitor la o decizie statutara pe care a a luat-o Biroul National Permanent si pozitia domnului Netoiu, voi face propunerea de a discuta si pozitia acestuia cu propunerea cu excludere din partid pentru toata lumea trebuie sa inteleaga ca politica este una, forbalul este una si afacerile sunt altceva. Voi face propunerea in numele partidului", a declarat Doru Giugula inainte de sedinta BPN.

Dupa ce s-a supus la vot, comisia de etica a decis excluderea din partid a lui Gigi Netoiu pentru "abatere deosebit de grava".

Potrivit presedintelui acestei comisii, Doru Giugula, membrii acesteia au analizat declaratiile facute public de Netoiu referitoare la "grupurile de interese de tip mafiot", declaratii care au adus atingere partidului.

"S-a decis excluderea dansului din partid. A fost un vot fara niciun dubiu, nu a mai fost cazul sa il audiem", a declarat Doru Giugula.

Acesta a anuntat ca respectiva comisie de disciplina si arbitraj va continua verificarile in randul membrilor PSD Ilfov care au participat la sediul PSD la actiunea de sustinere a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, verificari in urma carora se va stabili daca Netoiu "a actionat singur sau a fost instigat sau sustinut si de alte persoane".

"Este foarte greu sa iei asemenea decizii dar oamenii de genul domnului Netoiu nu au ce sa caute in PSD si nu sunt modele demne de a fi urmate", a concluzionat Doru Giugula.

In acest moment, filiala PSD Ilfov nu mai are nici presedinte si nici vicepresedinte, dupa ce Gabriel Oprea a decis joi sa demisioneze din functia de presedinte si dupa aceasta decizie de excludere din partid a vicepresedintelui PSD Ilfov, Gigi Netoiu.

Netoiu declarase inainte de aceasta sedinta ca a depus marti un memoriu impotriva deciziei luate luni de catre BPN al PSD de retragere a sprijinului politic pentru Gabriel Oprea, sustinand ca decizia este nedreapta.

Gigi Netoiu si alte persoane au primit avertisment scris marti, de la jandarmii bucuresteni pentru protestele pe care sustinatorii presedintelui filialei, Gabriel Oprea, le-au facut la sediul central al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gigi Netoiu exclus, #Netoiu exclus PSD, #Gabriel Oprea ministru, #demisie PSD , #stiri PSD