Valentin Ionescu: PSD e distructiv - se opune reformei doar ca sa ajunga la Putere

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 15:57
4761 citiri
Valentin Ionescu: PSD e distructiv - se opune reformei doar ca sa ajunga la Putere

Fostul ministru al Privatizarii Valentin Ionescu considera ca PSD saboteaza cu buna stiinta reformele, inclusiv cea a sistemului de pensii, pentru ca Romania sa nu mai obtina o alta transa de la FMI si sa demonstreze romanilor ca Guvernul Boc nu e in stare de nimic.

"PSD a luat-o pe o cale distructiva. Deci PSD are o cale de distrugere, se opune unui proces de reforme doar ca sa ajunga la Putere. Anul trecut a guvernat cu PD-L si nu a facut nicio reforma, cum nu a facut nici PD-L-ul.

Insa de ce spun ca este distructiv. De fapt, s-a opus acestei masuri legate de pensii ca legea sa nu fie aprobata si ca Romania sa rateze eliberarea unei noi transe de la FMI, asta este miza de fapt. Ca dupa aceea sa demonstreze ca acest guvern nu este in stare nici macar sa duca la bun sfarsit un acord cu FMI", a declarat, pentru Ziare.com, Valentin Ionescu.

Basescu, amenintat cu suspendarea - Cat i-ar costa pe romani o criza politica?

Acesta mai spune ca si propunerile economice ale social-democratilor sunt fara niciun fundament, nefiind posibil sa reduci si TVA-ul si sa dai si salarii, si pensii.

"Pe de alta parte vine cu propuneri economice care nu au niciun fundament economic. Deci ei vor si reducere de TVA, si salarii, si pensii, pai nu se poate toul odata. Deci dansii au mai facut astfel de greseli si in 2007, cand au fortat Guvernul Tariceanu sa majoreze pensiile si masura, odata acceptata prin presiune, a creat o problema majora in buget, sa ne aducem aminte de asta. De ce sa facem de doua ori aceiasi gresela?", a mai spus Ionescu.

"Ei merg pe cheltuiala, asta e conceptia lor, merg pe majorarea cheltuielilor. Conceptia PSD-ului este ca staul roman sa fie supradimensionat si slab ca sa fie stors de resurse.

Eu consider ca este un factor distructiv pentru orice proces de reforma in acest moment. Nu are coerenta si este un factor distructiv. Are si uneori dreptate pe fondul unor incoerente guvernamentale, eu nu neg treaba asta, dar sa stiti ca sunt distructivi din pacate", a conchis Valentin Ionescu.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...