Vasile Puscas: La Kiseleff se ingrasa niste animale, se perverteste social-democratia

Joi, 18 Februarie 2010, ora 20:40
1268 citiri

Vicepresedintele PSD Cluj Vasile Puscas a declarat, joi, ca la sediul central al PSD, din Soseaua Kiseleff, se ingrasa animale si se perverteste social-democratia, afirmand ca organizatia de Cluj nu se poate solidariza cu asemenea lideri.

Puscas a subliniat ca "baietii de la Bucuresti" sunt niste filfizoni, iar social-democratii clujeni nu sunt nici lepre, nici vagabonzi.

"Social-democratia se face la talpa tarii, nu la Bucuresti, nu pe Kiseleff! Acolo se ingrasa niste animale, acolo se perverteste social-democratia. Nu va lasati de social-democratie, daca veti crede in ea si daca in continuare credeti in ea. Nu pot, insa, si inca o data imi cer scuze, atata timp cat liderii organizatiei nu au negat ceea ce au vazut ca se spune despre liderii social-democrati la modul generic ieri, cata vreme nu s-a negat, nu pot sa accept sa mai fiu pe o lista a PSD nici macar in calitate de delegat la congres.

Este o parere personala, cred ca mi-am platit datorile, dar raman acasa, cu dumneavoastra, ca in mod sigur nu sunteti nici lepre, nici vagabonzi, nici iezuiti cum sunt unii pe la noi din Ardeal, dar nu sunteti nici filfizoni, asa cum sunt baietii aceia din Bucuresti sau din alte parti, sunteti cei care vor trebui sa dea o speranta romanilor", a spus Vasile Puscas.

PSD Bucuresti a votat pentru sustinerea echipei Geoana-Diaconescu

Vicepresedintele PSD Cluj a mai spus ca in 2000 din Ardeal a venit ideea de a face PSD, pentru ca "s-a vrut social-democratie, sa nu se mai intample ce s-a intamplat in 1921, cand bolsevicii i-au dat fara pe social-democratii din Ardeal, i-au pus la zid si social-democratie nu a mai existat si stanga", ducand la o Romanie dezechilibrata.

"Acum scoaterea stangii de pe esicherul politic cine o face? Dreapta? Stanga? O numiti aceea stanga? Nu are nimic de-a face nici cu stanga nici cu social-democratia. [...] Le este mintea in continuare numai la talharie, aceasta este doctrina pe care o cunosc si vreti social-democratie cu talharie?", a mai spus Puscas, afirmand ca PSD nu reprezinta nici solidaritate, nici justitie sociala, pentru ca partidul in acest moment "isi devoreza propriii copii, propriii lideri" si este condus de oameni care "isi urmaresc interesele personale, absolut de gasca".

PSD Cluj, lovit la Bucuresti in 2007

Vasile Puscas a mai spus ca filiala PSD Cluj a fost lovita de la Bucuresti in 2007, cand Ioan Rus a fost indepartat de la conducerea ei, in 2008, cand a plecat Vasile Dancu din aceeasti functie si in 2009, cand Vasile Soporan si-a dat demisia din functie, iar in aceste moment organizatia este tinuta "intr-un interimat condus, de fapt, de Bucuresti".

Nastase: Decizia de a ma retrage nu este definitiva

"Ne critica pe noi, dar ei sunt responsabili, ei conduc organizatia, ei au condus organizatia, de un an de zile, nu l-au lasat pe Valentin (n.red - Valentin Cuibus, presedintele interimar al PSD CLuj) sa se valideze pe intentia politica pe care o avea, din inima si cu sinceritate. In acelasi timp, avem de-a face cu strigate, cu bocete si nu este organizatia de Cluj singura in aceasta situatie. Acolo unde nu si-au gasit loialisti de talpa, au schimbat organizatiile, liderii. Eu imi cer scuze ca s-a intamplat asa ceva in PSD", a mai spus Puscas.

In opinia acestuia, daca cineva ar face acum o masuratoare a clasei politice, PSD ar iesi "probabil pe locul 4" si intr-o viitoare dezvoltare nu va fi decat "un partid junior, daca isi continua mersul cum a mers din 2006 pana acum" si se va crea un dezechilibru pe plan politic in Romania.

Vasile Puscas sustine ca acest congres este organizat pentru a-si alege liderii contestati pentru ca au avut "performante dezastruoase" si a afirmat ca il sustine pe Cristian Diaconescu la sefia PSD pentru ca este singurul care are o matrice social-democrata buna in minte.

Diaconescu, parasit de echipa la cateva minute dupa depunerea candidaturii

"Cu toate acestea, sunteti chemati sa reinnoiti anumiti lideri. Daca o veti face veti plati nu oalele sparte, ci costurile pe care romanii le vor plati si vor spune ca PSD, in loc sa fie un partid al romanilor, in loc sa fie un partid al cetatenilor corecti, care respecta legea, statul de drept cu o economioe normala, nu este altceva decat un complice la dezastrul Romaniei. De aceea sunt solidar cu Cristi Diaconescu. Este singurul dintre candidati care are in minte, intelectual, cea mai buna matrice social-democrata. Nu ma duc la Bucuresti, nu ma duc pe acea lista pentru ca nu are nevoie Cristi Diaconescu de lista, el are nevoie de confirmare de lideri. Noi il vom confirma de lider", a incheiat Puscas, amintind ca echipa lui Diaconescu va fi formata din oameni care au confirmat in leadership politic si vor munci pentru Romania.

La Conferinta Judeteana Extraordinara a PSD Cluj au participat joi 137 de delegati, printre care Ioan Rus, dar si Vasile Puscas, vicepresedintele PSD Cluj si senatorul Alexandru Cordos, presedintele executiv al PSD Cluj, ambii pe lista de vicepresedinti ai candidatului la sefia partidului Cristian Diaconescu, prezent si el joi la Cluj-Napoca.

In cadrul conferintei filialei Cluj vor fi stabiliti cei 21 de delegati care vor reprezenta organizatia la congresul PSD.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vasile Puscas atac PSD, #Kiseleff perverteste social democratia , #stiri PSD