Zvonul ca PSD si-ar aduce premier de la Bruxelles, dezmintit: Daca mi s-ar face o astfel de propunere, as refuza-o

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 16:35
6342 citiri
Zvonul ca PSD si-ar aduce premier de la Bruxelles, dezmintit: Daca mi s-ar face o astfel de propunere, as refuza-o
Foto: Facebook/Sorin Moisa

Europarlamentarul Sorin Moisa a dezmintit zvonul aparut miercuri in presa, potrivit caruia PSD ar urma sa il propuna premier.

Social democratul sustine ca nu a avut loc o astfel de discutie si, chiar daca i s-ar propune sa fie nominalizarea PSD pentru functia de prim-ministru, dupa alegerile din iarna, ar refuza oferta.

"Primul lucru de stiut este acesta: o astfel de discutie, cu mine, nu a avut loc. Dar si daca o astfel de propunere ar fi facuta, as refuza-o. Si vreau sa va explic de ce", a scris pe Facebook Sorin Moisa.

Europarlamentarul a aratat ca, in opinia sa, un partid trebuie sa propuna ca prim-ministru o persoana cunoscuta, iar el este "inca cvasi-necunoscut in partid", ca sa nu mai vorbim de opinia publica.

"Alegerea pentru Prim Ministru a unui partid trebuie sa fie o persoana in mod rezonabil cunoscuta atat de partidul insusi, cat si de opinia publica. Altfel, procesul democratic este vidat de substanta lui cea mai pretioasa: alegerea asumata, investitia cu incredere. Or, adevarul este ca eu sunt de doar doi ani si jumatate in PSD si sunt inca un cvasi-necunoscut in partid.

Vina, daca putem vorbi de asa ceva, imi apartine: PSD mi-a lasat cale libera si m-a sprijinit in absolut tot ce am vrut sa fac, iar eu m-am concentrat aproape exclusiv pe munca la Bruxelles. Toate acestea au consecinte in planul legitimitatii si autoritatii", explicat Sorin Moisa.

Nu vrea sa fie o numire tehnocrata

Totodata, eurodeputatul sustine ca "o astfel de alegere ar fi vecina cu tehnocratia, cu toate problemele ei de legitimitate democratica: cineva cu greutate politica proprie mica, dar venit pe baza presupuselor calitati profesionale si bunei imagini internationale".

"Nu e destul. Cu atat mai mult cu cat am fost un tandem la Bruxelles cu actualul Prim Ministru, proaspat asumat de PNL, lumea ar putea sa creada ca, indiferent de votul democratic, rezultatul alegerilor e cumva pre-determinat: o numire din acelasi cerc restrans sustinut 'din afara'", a continuat Sorin Moisa, fost sef adjunct de cabinet al lui Dacian Ciolos, cand acesta era comisar european pentru Agricultura.

Moisa se arata convins ca "nu-i deloc asa", insa pentru ca, spune el, exista aceasta sensibilitate a romanilor, "pentru sanatatea democratiei romanesti, este bine ca varianta acestei nominalizari sa fie exclusa din start, fie si ca pura speculatie de presa".

"In concluzie, bunul simt, cultura democratica si realismul ma determina nu atat sa declin o oferta - pentru ca ea nu a existat - ci sa spun public ca ideea in sine, oricat de onoranta pentru mine, nu mi se pare buna", a conchis Moisa.

Daca Dacian Ciolos a acceptat, luni, sa fie propunerea PNL pentru functia de premier, in cazul in care liberalii vor forma majoritatea parlamentara dupa alegerile din 11 decembrie, PSD nu a inaintat oficial vreun nume pana in acest moment.

Desi Liviu Dragnea spunea, in vara, ca nu exclude varianta ca el sa fie nominalizarea PSD pentru sefia viitorului Guvern, presedintele Klaus Iohannis a spus clar ca nu va desemna un premier cu probleme penale, motiv pentru care Dragnea l-a acuzat si atunci ca "incalca grav Constitutia".

Subliniem ca Liviu Dragnea are o condamnare definitiva la activ si este trimis in judecata de DNA si intr-un al doilea dosar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Sorin Moisa premier PSD , #stiri PSD