Banicioiu: Medicii depind de spaga, altfel nu au ce manca

Duminica, 30 Mai 2010, ora 19:05
1831 citiri
Banicioiu: Medicii depind de spaga, altfel nu au ce manca

Liderul tineretului PSD, Nicu Banicioiu, a declarat ca in Romania medicii sunt atat de prost platiti incat sunt "dependenti" de spaga si ca, daca unul dintre ei nu primeste ceva, "nu are ce manca luna asta".

Prezent la o emisiune Realitatea TV unde se discuta cazul copilului din Olt care a murit dupa ce nu i-a fost tratata o infectie grava aparuta in urma unei fracturi deschise, Baniciou, care este si medic stomatolog, le-a luat apararea colegilor sai de breasla. "Toata lumea are acum ceva si cu medicii. Nu sunt incompetenti. Scoala de medicina romaneasca este foarte buna", a spus el, respingand vehement ideea ca medicii sunt incompetenti.

Deputatul PSD a admis insa ca medicii iau bani de la pacienti, explicand insa ca o fac pentru ca altfel nu ar avea cu ce trai.

"Va dau exemplul colegilor mei. Stiti ce fac colegii mei? Au 11 milioane de lei pe luna salariu, platesc gazda 20 sau nu stiu cat si stau si depind numai de spaga. Deci el daca nu primeste ceva, nu are ce manca luna asta. Asta e conditia medicului din Romania. Daca esti chirurg si iti cumperi un atlas de anatomie - ca iti trebuie chestia asta - te costa 500 de euro. Nu poti sa ti-l permiti dintr-un salariu. Nu mai spun sa te duci la o consfatuire stiintifica!", a descris pesedistul situatia medicilor romani.

Banicioiu a mai dat vina si pe modul in care se administreaza spitalele si pe licitatiile pe care se fac, sugerand ca nu se cumpara produsele care sa permita un act medical eficient. "Degeaba culpabilizam medicii. Ce sa faca? Spuneati de diagnostice. Pai nu au markeri.

In spitalele din Romania nu sunt markeri, deci poti sa repeti de trei ori analizele, ca tot nu ies bine. Deci daca vrem sa stabilim de ce in Romania se gresesc diagnosticele, va spun eu: uitati-va la licitatiile din spitale si o sa vedeti de ce. Daca nu ai cu ce, nu ai ce diagnostic sa pui", a conchis el.