TSD lanseaza o campanie impotriva etnobotanicelor

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 19:50
1562 citiri

Tineretul Social Democrat lanseaza o campanie impotriva produselor etnobotanice, campanie ce va culmina cu depunerea la Parlament a unui proiect de lege privind reglementarea regimului de punere in vanzare a acestor produse.

Campania se va desfasura la nivelul fiecarui judet de catre organizatiile TSD din toata tara, iar prin aceste actiuni tinerii social-democrati urmaresc constientizarea efectelor consumului acestor substante, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Campania va debuta miercuri, 8 decembrie 2010, prin organizarea unor conferinte de presa in judetele in care exista magazine de vise, avand ca tema interzicerea amplasarii magazinelor care comercializeaza produse etnobotanice la o distanta mai mica de 2 km de unitatile scolare, de statiile mijloacelor de transport in comun si de spitale, urmand a fi depuse hotarari de consiliu local.

Vineri, 10 decembrie 2010, va avea loc la nivelul fiecarui judet, in orasele mari, actiunea stradala Lantul Uman. Membrii TSD isi vor da mainile pentru a manifesta impotriva consumului de etnobotanice.

In continuare, luni, 13 decembrie, va fi organizata o dezbatere publica referitoare la necesitatea adoptarii unui act normativ in vederea infiintarii Autoritatii Nationale pentru Produse Aromatice si de Sinteza, institutie ce-si propune sa controleze si sa stopeze consumul de plate etnobotanice.

Campania se va incheia cu depunerea proiectului de lege la Parlament.

#campanie TSD etnobotanice , #TSD