Un fost șef al Poliției Economice, retras din masonerie după o anchetă DNA, s-a înscris în PSD

Duminica, 13 Februarie 2022, ora 08:11
6361 citiri
Un fost șef al Poliției Economice, retras din masonerie după o anchetă DNA, s-a înscris în PSD
Fostul șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Bihor, Florian Sîrca FOTO Facebook/Florin Sîrca

Fostul șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Bihor, Florian Sîrca, s-a înscris în PSD. Sîrca a demisionat din Poliție în 2016, când s-a retras și din masonerie, arată ebihoreanul.ro.

Potrivit sursei citate, Sîrca a explicat printr-o postare de pe Facebook ce l-a determinat să intre în PSD. „Pentru mine a face politică înseamnă să cinstești sacrificiile înaintașilor, să păzești cu demnitate valorile și tradițiile neamului, cârmuit fiind în permanență de credința în Dumnezeu, întreaga activitate având ca scop prosperitatea cetățenilor care să învingă ura și dezbinarea”, a scris Sîrca pe Facebook.

Potrivit ebihoreanul.ro, Florian Sîrca a demisionat din Poliție în septembrie 2016, după ce a condus vreme de 6 ani Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, care a ocupat 3 ani consecutiv primul loc pe țară din punct de vedere al rezultatelor. Ulterior, și-a îndreptat atenția către domeniul afacerilor.

Sursa citată mai arată că odată cu plecarea din Poliție, Sîrca susține că s-a retras și din masonerie, unde a fost primit în 2014 ca ucenic în Loja Țara Crișurilor, în care activa și chestorul Liviu Popa. Acuzat în 2017 de DNA că, funcționar public fiind, nu și-a declarat în declarațiile de interese din 2015 și 2016 apartenența la organizație, fostul polițist a părăsit tot atunci și organizația discretă din care făcea parte.

„Din masonerie m-a determinat să plec povestea aceea închipuită și introdusă în sfera ilicitului (n.r. cu obligația declarării calității de mason). Mi-a arătat faptul că unele sunt principiile masoneriei, principii fundamentate în buna credință și nevoia de a veni în sprijinul oamenilor, și alta a fost reacția unor masoni care, sfidând dispozițiile legii, care au fost sfidate și de către DNA, au spus că noi făceam parte dintr-o asociație, ceea ce nu a fost cazul”, a declarat Sîrca.

#PSD, #Bihor, #politie, #SICE , #politica interna
Comentarii