Organizatiile PSD isi declara sustinerea fata de Victor Ponta: Trebuie sa ramana in fruntea Guvernului!

Sambata, 06 Iunie 2015, ora 12:28
6190 citiri
Organizatiile PSD isi declara sustinerea fata de Victor Ponta: Trebuie sa ramana in fruntea Guvernului!
Foto: PSD

Organizatii PSD din toata tara se intreg in comunicate de presa in care isi declara sustinerea fata de premierul Victor Ponta. Totusi, este de remarcat faptul ca pana acum exista in jur de 12 comunicate de sustinere, din 42 de organizatii PSD existente.

Numarul oragnizatiilor care si-au artat sustinerea poate fi un bun indicator pentru raportul de forte care se va manifesta luni, la sedinta Comitetului Executiv, unde se va discuta cazul sefului PSD.

Mambrii PSD, convocati luni la sedinta Comitetului Executiv. Se discuta cazul Ponta

Mesajul unanim din comunicatele de presa: Victor Ponta nu trebuie sa isi dea demisia, chiar daca vineri s-a inceput urmarirea penala impotriva acestuia, pentru spalare de bani si 17 infractiuni de fals.

Premierul Ponta, urmarit penal pentru spalare de bani si 17 infractiuni de fals

Astfel, Organizatia PSD Arges "isi exprima solidaritatea cu presedintele PSD, Victor Ponta, in demersurile sale de a-si demonstra nevinovatia".

"Consideram ca domnul Victor Ponta trebuie sa ramana premier in conformitate cu mandatul acordat de Parlamentul Romaniei in baza procedurilor constitutionale precum si datorita rezultatelor pozitive ale guvernarii", se arata in comunicatul de presa.

Depunerea unei motiuni de cenzura este o actiune constitutionala a opozitiei. Dar daca PNL a depus astazi (vineri - n.r.) acea motiune de cenzura anuntata "cu surle si trambite" inca din luna ianuarie, momentul inregistrarii motiunii ridica un mare semn de intrebare asupra sincronizarii actiunii PNL, mai sustin reprezentantii PSD Arges.

Si Organizatia PSD Sector 4 considera ca Guvernul trebuie sa isi duca activitatea mai departe si sa finalizeze "aceste proiecte importante la care lucreaza pentru toti cetatenii Romaniei".

"Victor Ponta nu trebuie sa plece din fruntea Guvernului deoarece are un mandat dat prin votul cetatenilor Romaniei, acestia s-au exprimat prin vot asupra actualei majoritati, si are o datorie nu doar fata de votantii Partidului Social Democrat, ci si fata de fiecare cetatean al Romaniei", se arata in comunicat.

Organizatia PSD Bistrita Nasaud ii cere lui Victor Ponta sa ramana in fruntea Guvernului, "atata timp cat are sustinerea Parlamentului".

"Consideram ca separatia puterilor in stat este fundamentul democratiei. Nu intelegem coincidente fortate si nu credem ca, in ziua depunerii unei motiuni de cenzura, chemarea premierului Victor Ponta la DNA este doar o intamplare. (...) Credem ca premierul Victor Ponta trebuie sa-si continue mandatul atata timp cat are sustinerea Parlamentului, calitatea acestuia de suspect intr-un dosar si aparitia acestor acuze tocmai in ziua depunerii unei motiuni de cenzura fiind elemente pe care le consideram parte a unei batalii politice netransparente, care de aceasta data a mers prea departe", se arata in comunicat.

De asemenea, PSD Bihor sustine decizia lui Victor Ponta de a nu demisiona din functia de prim-ministru. "Organizatia Judeteana Bihor a Partidului Social Democrat isi exprima solidaritatea cu domnul Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei si presedinte al Partidului Social Democrat si considera ca acesta trebuie sa ramana premier, rezultatele guvernarii reprezentand argumentul determinant", se arata in comunicat.

Consideram suspect faptul ca premierul Romaniei a fost citat si i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect tocmai in ziua in care Partidul National Liberal depune o motiune fara consistenta, fiind evident in imposibilitatea de a o trece prin Parlament, sustin pesedistii din Bihor.

"Demersul domnului Klaus Johannis, privind solicitarea de demisie a premierului nu este decat o abordare politicianista menita a destabiliza situatia politica si a sprijini PNL in demersurile sale. Mai mult decat atat, presedintele Romaniei a abandonat pozitia de neutralitate politica si incalca prevederile Constitutiei. Atata timp cat are sustinerea Parlamentului, Victor Ponta trebuie sa ramana premier", se arata in comunicat.

Si Organizatia Judeteana a PSD Olt sustine ca va fi in continuare alaturi de prim-ministrul si presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, si il va sustine in proiectul Romania Puternica pana la capat. "Victor Ponta trebuie sa-si continue mandatul de premier cu care a fost investit de cetateni la alegerile din anul 2012. (...) Consideram ca ceea ce s-a intamplat azi, cand opozitia a depus o motiune de cenzura, nu este o simpla coincidenta si a avut loc o imixtiune a justitiei in politic, o adevarata lovitura de stat", sustin pesedistii olteni.

Organizatia Judeteana PSD Constanta considera, la randul ei, ca Victor Ponta trebuie sa isi duca la capat mandatul de prim-ministru si presedinte PSD, mai ales ca sub guvernarea sa Romania a obtinut rezultate economice si sociale foarte bune.

Presedintele Interimar PSD Valcea, Constantin Radulescu il sustine pe Victor Ponta, despre care crede ca "conduce un Guvern cu rezultate bune si trebuie sa ramana premier". "Totodata, Guvernul este rezultatul votului dat de cetatenii romani in anul 2012 si trebuie sa-si duca mandatul pana la capat", se arata in comunicatul de presa.

"De luni, urmare a deciziei Guvernului condus de Victor Ponta, la alimentele de baza TVA-ul a scazut de la 24% la 9%, ceea ce inseamna ca romanul de rand poate cumpara mancare mai ieftina. Acelasi Guvern Victor Ponta, dubleaza alocatiile copiilor romani pentru ca astazi, la finalul saptamanii Primul-Ministru sa fie "invitat" in fata justitiei pentru unele presupuse incalcari ale legii in urma cu mai multi ani si exact astazi, PNL tocmai depusese o motiune de cenzura. (...) Revin si spun ca nu sunt de acord ca premierul sa-si dea demisia tocmai acum cand Romania inregistreaza un trend pozitiv din punct de vedere economic si social", conchide Radulescu..

Parlamentarii damboviteni considera ca acuzatiile aduse la adresa Prim-Ministrului Victor Ponta sunt fortate si suspecte, in contextul in care acestea vin exact in ziua depunerii motiunii de cenzura de catre PNL. "Victor Ponta este cel mai bun Premier pe care l-a avut Romania in ultimii 25 de ani! Guvernul Ponta a indreptat greselile si a reparat nedreptatile aduse de ante-guvernantii sai, a adus crestere economica si un trai mai bun romanilor. (...) Parlamentarii damboviteni isi exprima in mod ferm sustinerea Premierului Victor Ponta care trebuie sa continue programul de guvernare", se arata intr-un comunicat al organizatiei PSD Dambovita.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#organizatii PSD sustinere Victor Ponta, #Victor Ponta urmarit penal, #Ponta demisie , #Victor Ponta