Politica jumatatilor de adevar (Opinii)

Luni, 04 August 2014, ora 11:46
2461 citiri
Politica jumatatilor de adevar (Opinii)

Politica jumatatilor de adevar, sa recunoastem, e un rau mai mic decat politica minciunilor si a manipularilor feseniste din ultimul deceniu al secolului trecut.

Pentru ca jumatatile de adevar sunt urmate inerent de jumatati de masura, politica aceasta nu corespunde idealului de democratie si civilizatie pe care Romania si l-a propus in zilele fierbinti ale Revolutiei din 1989. De demonstrat.

Ceea ce nu vrea sa insemne ca minciunile si manipularile au disparut totalmente, ci ca politica jumatatilor de adevar predomina.

De pilda, nu ni se mai spune ca monarhia ne readuce exploatatorii si ne face iarasi robi pe mosiile boierilor, dar ni se predica imposibilitatea schimbarii regimului republican; nu mai rasare soarele cand apare Ion Iliescu, dar intreg spectrul politic trebuie sa ia ora exacta de la Victor Ponta.

In opinia subsemnatului, politica jumatatilor de adevar e principalul atu al majoritatii PSD si al prim-ministrului Victor Ponta in preajma campaniei electorale prezidentiale. Iata cateva argumente:

1. Guvernul Ponta afirma ca are cea mai mare crestere economica din UE, dar trece sub tacere ca succesul este datorat mediului de afaceri, lucratorilor, industriasilor si posesorilor de capital. In plus, nu stim exact marja de eroare a calculelor, iar banuiala ca e si multa manipulare aici se vede din faptul ca taxele si impozitele cresc, iar salariile, nu.

2. Liderii PSD sustin ca Victor Ponta sta cel mai bine in sondajele pentru prezidentiale. Daca e asa, atunci de ce e nevoit sa apeleze la UNPR, PC, UDMR, gruparea Tariceanu si la PP-DD, cu Dan Diaconescu pus pe diversiuni la una dintre televiziunile sale de casa?

3. PSD si Guvernul Ponta cica au o majoritate confortabila, dar sprijina pe fata racolarea membrilor noului PNL, ca dovada prezenta in corpore a staff-ului majoritatii de guvernamant la congresul de constituire a Partidului Liberal Reformator.

In plus, refacerea in graba a defunctei USL cu transfugii liberali grupati in PLR nu miroase a altceva. Si, apoi, o contrazicere in termeni: daca o grupare de securisti si comunisti a reusit sa confiste PNL, de ce salvatorul liberalismului romanesc, Calin Popescu-Tariceanu, ii pune pe "adevaratii" liberali in slujba PSD?

4. Victor Ponta se declara adeptul reformelor, al democratiei si aparatorul tuturor drepturilor omului, dar face adesea caz de romanismul si ortodoxia sa fata cu luteranismul challengerului sau, Klaus Iohannis. In plus, mizeria aceasta demna de Evul Mediu devine camp de batalie politica dupa aproape doua secole de separare a statului de Biserica in Occident. Adevarat ca avem o lege a parteneriatului intre stat si Biserica, cu referinte speciale la serviciile sociale, dar aceasta nu privilegiaza Biserica Ortodoxa.

5. In timp ce Victor Ponta sustine, ca si Traian Basescu, de altfel, ca Justitia a facut progrese reale in ultima vreme, totusi vrea sa o scape de sub influenta presedintelui. In plus, nici unul, nici altul nu ezita sa-si afirme rolul de adevarat reformator, trecand sub tacere ca reforma in Justitie a fost infaptuita in primul rand de judecatorii si procurorii insisi.

6. Stiindu-se ca Ponta are o intelegere cu Traian Basescu, Pactul de coabitare fiind dovada, purtatorul de cuvant al PSD ii acuza pe liderii noului PNL, Klaus Iohannis si Vasile Blaga, ca alcatuiesc un trio cu presedintele, desi nici acesta, nici PMP-ul sau condus de Elena Udrea n-au trimis macar un mesaj la congresul de constituire a dreptei romanesti.

7. PSD si liderul sau, candidat prezidential, isi afirma cu tarie caracterul umanitar al demersului de iertare a celor ce au obtinut pensii sau mariri de pensii contra mita si a mamelor carora le-au crescut indemnizatiile in urma unor erori de calcul, fara a recunoaste deschis ca gestul Guvernului nu se numeste mila, ci mita electorala.

Iata ca pana la urma politica jumatatilor de adevar nu este cu nimic mai buna decat aceea a minciunii si manipularii din anii '90. Este tot o tehnica de manipulare, deoarece, odata cu jumatatea de adevar, ni se strecoara in suflet si cealalta jumatate alcatuita din neadevar.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#PSD Victor Ponta prezidentiale, #PSD pensii indemnizatii mame, #PSD Ponta justitie , #Victor Ponta