PSD, dator vandut. Ponta nu vrea sa plateasca niciun ban

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 10:12
2779 citiri
PSD, dator vandut. Ponta nu vrea sa plateasca niciun ban

Datoriile pe care PSD le are de cativa ani buni se ridica la 6,6 milioane de euro, conform un audit financiar, efectuat la partid zilele trecute. Liderul PSD, Victor Ponta, refuza sa le plateasca, sustinand ca au fost facute de Geoana in perioada mandatului, precum si in campania electorala din 2009, pentru Cotroceni.

Vinovat este, in opinia lui Ponta, si fostul trezorier al partidului, avocatul Aristide Roibu, care se afla astazi in UNPR.

Pe de alta parte, Ponta sustine ca toate datoriile facute odata cu venirea sa la carma PSD sunt platite la zi, intrucat nu vrea ca partidul sa aiba restante la stat.

"Am platit la RAAPPS, la ENEL, la ROMGAZ, la APA-CANAL, la tot. Suntem la zi. In consecinta cele 6,6 milioane de euro dateaza din perioada 2000-2004 - un miliard de lei vechi -, restul, din 2005, pana la 31 decembrie 2009. O atare situatie trebuie rezolvata de catre cei care au creat-o. Mircea Geoana si fostul nostru trezorier, Aristide Roibu. Domnul Roibu, atunci cand aproba tot felul de contracte, in campania din 2009, ar fi trebuit sa stie pe ce bani conteaza, nu sa semneze ca primarul", a declarat Ponta, pentru Gandul .

Totodata, seful PSD sustine ca nici nu stie deca e cazul ca banii sa fie platiti catre diversi prestatori de servicii cu care s-au incheiat contracte in perioada campaniei, intrucat nu poate fi verificat in ce masura firmele s-au achitat de sarcini, documentele fiind luate de Aristide Roibu, in momentul in care a parasit partidul.

La randul sau, Aristide Roibu sustine ca tot ce se intampla este "o prostie". "Oamenii astia nu-si dau seama ce spun si cred ca a venit timpul sa se maturizeze. Eu nu am avut bani pe mana, cu care se fac diverse plati. Eu am semnat contracte, impreuna cu mandatarul financiar al partidului, in masura in care atat presedintele, cat si stafful de campanie au certificat ca totul este in regula. Si, din cate imi amintesc, Victor Ponta a facut parte din stafful domnului Geoana, in campania din 2009, staff care a negociat cu acesti prestatori de servicii. Partidul si-a asumat toate cheltuielile si obligatiile".

In ceea ce priveste acuzatia ca ar fi luat actele din perioada respectiva, el se apara spunand ca au ramas in partid si ca nu doreste sa faca acum referire la diversi oameni din PSD, ori la diverse astfel de contracte.

"Tot ceea ce vreau sa spun este ca, potrivit legii electorale si a finantarii partidelor, precum si a legii contabilitatii, partidul raspunde, alaturi de mandatarul financiar, pentru inregistrarea corecta a serviciilor prestate si a platilor acestor datorii si nu diversi membri ai sai. In consecinta, ceea ce spune domnul Ponta nu are legatura cu realitatea", a precizat Roibu.

La randul sau, fostul sef al PSD, Mircea Geoana, are propria varianta si sustine ca nu a cheltuit banii pentru el.

"In primul rand, nu cred ca datoriile partidului se ridica la o astfel de suma, inteleg ca sunt cifre diferite. Oricum sunt datorii ale partidului, acumulate dupa o suita de campanii, care au fost ale PSD, nu ale mele personal. Este o chestiune care se face, conform legislatiei, de catre trezorier si de mandatarul financiar al partidului. Totul este acolo, totul a fost transparent si verificat de Curtea de Conturi. Sunt datorii care trebuie platite de partid", a precizat Geoana.

Citeste si:
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Încă de când USR PLUS a anunțat că depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu alături de AUR, premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis au criticat vehement...
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Sursa: Ziare.com