PSD Diaspora cere minister pentru romanii din afara tarii

Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 08:12
2173 citiri
PSD Diaspora cere minister pentru romanii din afara tarii
Foto: PSD Diaspora

Organizatia PSD Diaspora cere Guvernului infiintarea unui minister pentru romanii aflati in afara tarii.

"Solicit public colegilor din Partidul Social Democrat si celor din coalitia aflata la guvernare, sa sustina infiintarea unui minister plin pentru romanii din afara granitelor tarii", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com si semnat de Stela Arhire, care si-a dat recent demisia din functia de secretar general al PSD Diaspora.

Demisiile continua in PSD, dupa esecul lui Ponta la prezidentiale: "Refuz sa mai ascult corul de bocitoare"

Fostul secretar general al PSD Diaspora sustine ca evenimentele din ultimele zile au demonstrat ca institutiile care se ocupa de relatia cu romanii din strainatate sunt conduse de oameni care nu sunt potriviti pentru asta.

Aceasta se plange si de "lipsa unei structuri solide, cu o organigrama si un buget pe masura, cu oameni profesionisti, care sa actioneze in conformitate cu nevoile romanilor din strainatate, fie ca acestia se afla in provinciile istorice si Balcani fie in tarile Uniunii Eurpene sau extracomunitare".

Ea a adaugat ca Guvernul Ponta a fost primul de dupa Revolutie care are un ministru-delegat pentru romanii din afara tarii, dar ca acest lucru nu a fost de ajuns.

"Este nevoie de o regandire a relatiei statului roman cu romanii din afara granitelor tarii pe toate palierele institutionale, abordare ce trebuie sa respecte prezenta a aproape zece milioane de romani in afara granitelor statului roman", a punctat Stela Arhire.

In urmatoarele zile, PSD Diaspora va propune o strategie clara de infiintare a acestui minister.

De asemenea, Arhire considera ca orice sustinere publica a demersului sau este binevenita, "deoarece aceasta institutie nu trebuie sa apartina jocurilor politice trecatoare, ci doar politicii de sprijin a romanilor din afara granitelor tarii".

Cum a votat diaspora: Iohannis - 89,73%, Ponta a castigat doar in Palestina

Klaus Iohannis, presedintele ales al Romaniei, a castigat detasat in diaspora, obtinand 89,73%, in timp ce Victor Ponta a fost votat in proportie de 10,26%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PSD Diaspora minister romani, #minister romani diaspora, #minister romani strainatate, #diaspora alegeri prezidentiale , #Victor Ponta