PSD isi da arama pe fata

Miercuri, 20 August 2014, ora 07:47
13652 citiri
PSD isi da arama pe fata
Foto: Facebook/ Victor Ponta

In 45 ani de comunism ni s-a tot repetat ca avem o tara bogata si frumoasa si ca o ducem mai bine decat toti capitalistii. Aveam de toate, industrie dezvoltata, agricultura avansata, tehnologie inaintata, invatamant modern, o clasa muncitoare eroica si conducatori intelepti.

Rolul nostru era sa-i aplaudam. In 1989 nu ne-a venit a crede cand am descoperit minciuna, apoi s-au creat institutii noi, ca INS de exemplu, care sa spuna adevarul.

Numai ca, stupoare!, dupa 25 ani institutiile astea noi in care s-au investit banii contribuabililor mint in continuare. Acum insa minciunile se numesc adesea gafe, sugerandu-ni-se ca e doar ceva accidental. Dar de mintit s-a mintit intruna, caci fara minciuni politicienii arareori se descurca. De demonstrat.

Ministerul Propagandei

Zilele trecute am aflat de la straini, recte, de la Eurostat, ca Romania a intrat in recesiune. Cica deocamdata e recesiune tehnica, ceea ce e un fel de Marie cu alta palarie, sora cu cresterea negativa a lui Boc. Chiar si pusi in fata evidentelor, prim-ministrul Victor Ponta, ministrul Bugetului Liviu Voinea, specialistii guvernului, activistii lor din presa si functionarii INS o tin una si buna ca nici vorba de recesiune, ca suntem pe crestere... Macar ca PIB-ul a scazut cu 1% doua trimestre consecutiv. Scadere care a alarmat institutiile europene si FMI, numai pe diriguitori nu.

Dar nu e prima data cand aflam de la organismele internationale, din presa straina ca suntem indusi in eroare de mai-marii nostri. Inainte de decembrie 1989, minciuna devenise politica de stat, dar accesul la informatii interne si internationale era bine restrictionat, de cosmetizarea adevarului si a realitatii ocupandu-se unul dintre cele mai importante ministere bolsevice, acela al Propagandei, cu responsabili pana si-n organizatiile locale ale PCR.

Urmasii propagandistilor

Dupa Revolutie, minciunii i s-au mai scurtat picioarele odata cu spargerea monopolului de stat asupra presei, dar meteahna n-a disparut. Mai tineti minte explicatiile si teoriile pasaresti despre inflatie si crestere economica din vremea Guvernului Vacaroiu? Cu salariile cumparam tot mai putin, insa nivelul de trai crestea ametitor. Dar libertatea presei, a Justitiei, modernizarea educatiei, a sanatatii in perioada guvernarii Iliescu-Nastase?

Motoarele economiei cica au duduit grozav si cand la Palatul Victoria se afla ca prim-ministru Calin Popescu-Tariceanu, numai ca astazi presedintele acuza cresterea pe credit, ceea ce l-a obligat sa imprumute doi ani mai tarziu peste 20 de miliarde de euro. "Performanta" la care si-a adus contributia si echipa lui Emil Boc.

Minciuna ca strategie

Insa eu cred ca ceea ce s-a intamplat recent la INS a fost o miscare pregatita din vreme. Se stie ca sursa autorizata pentru informatiile din domeniul economic, administrativ, social este aceasta institutie, de aceea ochii dlui Ponta s-au indreptat devreme asupra managerului. Asa ca, dupa ce a primit votul de investitura, l-a demis pe fostul director pentru greseli asemanatoare din anii 2009 - 2012 si in ianuarie 2013 l-a uns director pe Tudorel Andrei, unul dintre statisticienii si economistii respectabili ai ASE Bucuresti.

Nu stiu ce relatii vor fi existand intre prim-ministru si seful INS, in afara celor de serviciu, dar din ianuarie 2013 economia Romaniei e mereu pe crestere, poporul priveste, daca ne luam dupa sondaje, cu ceva incredere viitorul, iar guvernantii nostri in frunte cu Victor Ponta au avut cu ce se lauda. Iar de laudat s-au laudat toti premierii incontinuu. Caci minciuna si lauda sunt contagioase.

Minciuna care ne tine pe loc

E din ce in ce mai evident ca toate guvernele noastre au investit - investesc bani si eforturi pentru cosmetizarea realitatii si crearea unor perceptii publice favorabile. La ce ajuta aceste lucruri daca viata noastra nu se imbunatateste cu nimic? Doar la adunat voturi si la fala, ca sa se poata impauna candidatii partidelor la diverse alegeri.

Numai ca socoteala de acasa nu e totuna cu aceea din targ, iar tarasenia cu umflatul cifrelor si ascunderea adevarului, odata iesita la iveala, ar putea fi o piatra de moara la gatul PSD si al Guvernului Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#INS adevar Guvern Ponta, #guvernare minciuna alegeri prezidentiale , #Victor Ponta