Dancu (PSD): PC deja si-a gasit un alt client

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 22:35
2063 citiri
Dancu (PSD): PC deja si-a gasit un alt client

Sociologul Vasile Dancu este de parere ca din anuntata alianta pe care o vor face PNL si PC vor avea de castigat toate partidele, desi pe termen scurt este posibil ca PSD sa fie pierzator.

"Cred ca este foarte bine ca se realizeaza aceasta alianta, desi spunand asta cred ca n-o sa fiu pe placul multor colegi din PSD, care se simt parasiti. Vor fi probabil unii colegi din PSD care nu vor privi cu ochi buni aceasta miscare a Partidului Conservator. Eu as vrea sa spun ca este un lucru bun pentru ca este binevenita o clarificare ideologica pe partea dreapta, desi foarte multe forte politice se inghesuie acum pe partea dreapta. Paradoxal, relatiile dintre PC si PSD ar putea fi mai bune dupa ce au plecat cei din PC. (...)

As putea spune ca aceasta miscare afecteaza un pic PSD, cu numarul de parlamentari. Primul care pierde pe termen scurt este PSD, dar pe termen mediu si lung cred ca schimbul este echitabil si cred ca o sa castige cu totii. Si PNL, si PSD. Si, evident, si PC, ca deja si-a gasit un alt client", a declarat, miercuri, pentru Agerpres, social-democratul Vasile Dancu.

Sociologul crede ca ceva "costuri" va avea si PNL, atunci cand se vor face listele cu candidati pentru alegerile locale sau generale. "Cred ca, in perspectiva viitoarelor alegeri, PSD scapa si de o povara. Intr-un fel, PNL a luat +-ul, a luat crucea de la PSD+PC si si-au mutat-o lor. Si-au luat si o problema. Vor trebui sa dea locuri in judete, sa negocieze cu PC, care stim ca este un partid foarte dinamic electoral si cu o televiziune puternica, dar, pe de alta parte -. Si asta e o enigma pentru mine - nu reuseste sa obtina singur pragul electoral", a mentionat sociologul clujean.

PNL face alianta cu Partidul Conservator (Video)

In privinta aliantei in care sa fie inclus si PSD, Vasile Dancu este mai rezervat, considerand ca trebuie clarificate mai intai unele aspecte. "Daca PC a facut o alianta cu PNL nu inseamna automat ca si PSD se va duce fara niciun fel de discutii, pentru ca PSD va fi pus sa faca o analiza foarte serioasa: cat din cuantumul situatiei de criza de la noi vine din politica de dreapta, sa vada cat vine din efectul mondial al crizei si cat vine pur si simplu din nepriceperea guvernantilor. Acesta este un lucru pe care noi trebuie sa-l avem foarte clar atunci cand vom negocia cu liberalii", a opinat Vasile Dancu.

In opinia acestuia, respectiva alianta stanga-dreapta ar trebui sa aiba alt scop decat schimbarea guvernarii si preluarea puterii.

BPC al PNL a votat in unanimitate constituirea aliantei de centru-dreapta intre PNL si PC, insa decizia finala va apartine Delegatiei Permanente care va fi convocata pe 10 ianuarie si care are, conform Statutului PNL, indrituirea de a consacra astfel de colaborari. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca alianta cu PC, acceptata in unanimitate de Biroul Politic Central, are la baza compatibilitatea doctrinara si ideologica dintre cele doua partide, motiv pentru care va fi intitulata Alianta de Centru-Dreapta. El a precizat ca alianta intre PNL si PC este un pas catre o constructie politica mai larga, care vizeaza si PSD.

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...