Decizie de criză luată de UEFA după ”jaful” de la Paris. Arbitrul a fost trimis acasă

Miercuri, 29 Noiembrie 2023, ora 18:23
4474 citiri
Decizie de criză luată de UEFA după ”jaful” de la Paris. Arbitrul a fost trimis acasă
PSG a remizat cu Newcastle

Arbitrul VAR de la meciul PSG-Newcastle a fost înlocuit de la partida Real Sociedad-RB Salzburg, pe care trebuia să o arbitreze miercuri seara. Sancţiunea a fost impusă de Departamentul de Arbitraj al UEFA, deoarece penaltiul acordat parizienilor în Liga Campionilor a fost considerat o greşeală, relatează L'Equipe.

Penaltiul care a permis echipei PSG să egaleze la partida cu Newcastle (scor 1-1) în minutele adiţionale este considerat în mod clar o eroare de arbitraj de către UEFA. Confederaţia europeană nu doreşte să "comenteze" acest eveniment, dar a început deja să îi sancţioneze pe arbitrii care au oficiat marţi pe Parc des Princes. Primul sancţionat este polonezul Tomasz Kwiatkowski, care a fost responsabil cu VAR-ul la acest meci din grupele Ligii Campionilor.

El trebuia să oficieze miercuri seară la Real Sociedad-RB Salzburg, dar i s-a cerut să se întoarcă acasă de către Departamentul de Arbitraj al Confederaţiei Europene, organism aflat sub responsabilitatea arbitrului italian Roberto Rosetti.

UEFA consideră că arbitrul polonez Szymon Marciniak, alertat de asistentul său VAR, nu ar fi trebuit să fluiere acel henţ, deoarece mingea a atins mai întâi pieptul atacantului, suprafaţa corpului nu a fost mărită în mod deliberat, iar instrucţiunile sunt clare în acest sens.

Confirmând legile jocului stabilite de IFAB, Roberto Rossetti a insistat la începutul lunii septembrie: "În orientările pentru sezonul viitor, Consiliul de Fotbal al UEFA recomandă să se clarifice faptul că nu trebuie fluierat henţ dacă mingea a fost deviată anterior de o parte a corpului jucătorului, alta decât braţul sau mâna, în special dacă mingea nu se îndreaptă în direcţia porţii".

Arbitrii care oficiază la meciurile din cupele europene au primit aceste instrucţiuni la începutul sezonului. Însă ele nu au fost aplicate marţi seară, la PSG-Newcastle. Acest lucru ar trebui să determine UEFA să îi acorde o notă proastă lui Szymon Marciniak pentru prestaţia sa. Newcastle nu are nicio cale de atac în această situaţie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mbappe, hulit la Paris: ce banner au afișat fanii lui PSG FOTO
Mbappe, hulit la Paris: ce banner au afișat fanii lui PSG FOTO
Aflat pe punctul de a se despărți de PSG, superstarul francez Kylian Mbappe i-a enervat pe fanii parizieni. Mbappe a jucat doar 45 de minute în meciul dintre AS Monaco și PSG, scor 0-0....
Scene uluitoare cu Mbappe la PSG: ce a făcut după ce a fost schimbat la pauză de Luis Enrique VIDEO
Scene uluitoare cu Mbappe la PSG: ce a făcut după ce a fost schimbat la pauză de Luis Enrique VIDEO
Aflat pe punctul de a se despărți de PSG, superstarul francez Kylian Mbappe a avut o reacție uluitoare. Mbappe a jucat doar 45 de minute în meciul dintre AS Monaco și PSG, scor 0-0. Kylian...
#psg, #Newcastle, #UEFA, #arbitru , #stiri fotbal