Greșeala pe care să nu o faci niciodată cu un pui la rotisor cumpărat din magazin

Luni, 05 August 2024, ora 21:00
4186 citiri
Greșeala pe care să nu o faci niciodată cu un pui la rotisor cumpărat din magazin
Pui gătiți la rotisor FOTO Pixabay

Dacă treceți pe la magazin după o zi lungă pentru a lua un pui la rotisor crocant, cina devine floare la ureche. Un piept de pui fără piele conține 33,6 grame de proteine, 341 miligrame de potasiu și 295 miligrame de fosfor, printre alte vitamine și substanțe nutritive esențiale, potrivit Departamentului pentru Agricultură al SUA (USDA).

Uneori ne dorim să avem la îndemână o pereche de mănuși de cuptor atunci când luăm un pui de sub acele lămpi de căldură. Cu toate acestea, deși poate fi mai ușor pentru vârfurile degetelor, optarea pentru un pui la rotisor care nu este atât de fierbinte la atingere ar putea crește riscul de toxiinfecție alimentară, scrie healthdigest.com.

Consultantul în siguranța alimentară Jeff Nelken a declarat pentru Fox 11 Los Angeles că nu trebuie să faceți greșeala de a alege un pui la rotisor mai rece în locul unuia mai fierbinte.

"Când îl atingeți, ar trebui să fie foarte cald la atingere și ar trebui să intre în contact complet cu un mediu de încălzire, astfel încât să știți că a fost conectat corect la suprafață", a declarat el. Dar cât de fierbinte este suficient de fierbinte?

Cât de fierbinte ar trebui să fie puiul la rotisor pentru a fi sigur pentru consum

Puii care sunt buni pentru consum ar trebui să fie încălziți la 75 de grade Celsius sau mai mult, conform Departamentului american al Agriculturii (USDA). Agenția descrie intervalul de temperatură al alimentelor cuprins între 5 și 60 de grade drept "zona periculoasă". Acesta este intervalul în care creșterea bacteriilor este cea mai rapidă, numărul microbilor crescând de două ori mai mult în doar 20 de minute. În cazul în care temperatura unui pui la rotisor scade, Fox 11 Los Angeles raportează că puiul ar putea prezenta riscuri potențiale pentru sănătate după patru ore. Acestea includ disconfort gastrointestinal, vărsături, diaree, febră și dureri de cap, toate acestea fiind simptome ale toxiinfecției alimentare. Pot apărea complicații mai grave pentru copiii mici, adulții în vârstă, persoanele însărcinate și cele cu imunitatea compromisă.

În plus față de testul tactil pentru a se asigura că puiul la rotisor este păstrat la o temperatură sigură, consumatorii pot face cumpărături cu încredere luând notă de autocolantul etichetat pe care multe magazine alimentare îl pun pe puii la rotisor și care indică cât timp a stat puiul afară.

Mai multe sfaturi pentru consumul în siguranță al puiului la rotisor

Nelken a da pentru Fox 11 Los Angeles câteva indicii suplimentare pentru a reduce timpul în care puiul la rotisor este expus la temperatura camerei. Aceasta include să luați un pui la ieșirea din magazin, mai degrabă decât la intrare, și să nu faceți nicio oprire în drum spre casă. "Nu vreți [să conduceți] timp de două ore cu puiul în mașină, fără a avea o menținere adecvată a temperaturii", a declarat el, subliniind cum acest lucru sporește riscul de creștere a bacteriilor, cum ar fi E. coli sau Salmonella.

Experții de la USDA's Meat and Poultry Hotline afirmă că, la sosirea acasă, puiul nu trebuie lăsat pe masă mai mult de două ore. În zilele în care este puneți puiul în frigider după o oră.

Pentru a răci puiul rotisat mai repede, dezosează carnea înainte de a-l pune în frigider.

Momentele care au schimbat soarta alegerilor prezidențiale din România. Întrebarea despre Dumnezeu, „dragă Stolo” și vizita la Vântu VIDEO
Momentele care au schimbat soarta alegerilor prezidențiale din România. Întrebarea despre Dumnezeu, „dragă Stolo” și vizita la Vântu VIDEO
Istoria alegerilor prezidențiale din România este una bogată în momente- cheie și gafe care au modificat, într-un sens sau altul, soarta acestora. Dacă în 1990 era clar că Ion Iliescu are...
Ce spune Mircea Geoană despre dreptul femeilor de a face avort: „Noi suntem în România, nu în America”
Ce spune Mircea Geoană despre dreptul femeilor de a face avort: „Noi suntem în România, nu în America”
Candidatul independent la preşedinţia României Mircea Geoană afirmă că nu se opune dreptului femeii de a face avort. „Sunt decreţel şi eu. Nu sunt confortabil deloc să spun unei femei...
#pui la rotisor, #cumparat, #magazin, #greseala , #stiri sanatate
  1. Trei lucruri din bucătăria ta care sunt „mai murdare decât toaleta". Obiectele te vor surprinde
  2. Cinci moduri prin care poți să reziști poftelor alimentare și să te ții de o dietă sănătoasă
  3. „Cele mai bune idei pe care le-am văzut vreodată la nunți". Dezvăluirile unui organizator experimentat de evenimente
  4. ANPC, recomandări pentru cei care călătoresc au avionul. Ce trebuie să știi atunci când cumperi bilete
  5. Revenire spectaculoasă pentru trupa „The Cure”. Album nou după 16 ani de pauză VIDEO
  6. Din ce este făcută cafeaua fără boabe, devenită atât de populară. „Provoacă defrișări masive”
  7. Studiul care revoluționează lupta cu cancerul de prostată. Sute de mii de bărbați ar urma să intre în program
  8. Senzație la Vocea României. Cine e actorul care s-a dezbrăcat pe scenă: ”Eu ca eu, dar fetele încă urlă” VIDEO
  9. Ce condamnare a primit Justin Timberlake pentru că a condus băut: ”Avea ochii injectați”
  10. Horoscop zilnic. Sâmbătă, 14 septembrie. Zodia care poate avea probleme de sănătate