Pui de vulpe rănit grav, găsit într-un șanț din Cluj: "Nu rămâneți nepăsători"

Sambata, 11 Iunie 2022, ora 11:28
3819 citiri
Pui de vulpe rănit grav, găsit într-un șanț din Cluj: "Nu rămâneți nepăsători"
Puiul de vulpe primește îngrijiri medicale FOTO Facebook/ OPMCB

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) a anunțat că marți, 7 iunie, a fost solicitată să prindă și să transporte un pui de vulpe din Florești, județul Cluj, grav rănit.

Animalul a fost găsit într-un șanț de un grup de tineri.

„Am ieșit cu cățeii la plimbare în pădurea din Florești și am găsit acest pui de vulpe în șanț, nu se poate mișca, probabil este lovit. Îl poate ajuta cineva?”, au scris atunci tinerii pe rețelele de socializare.

Ulterior, cei de la OPMCB au intervenit și au ajutat la salvarea puiului de vulpe rănit:

„Am fost solicitați să ajutăm la prinderea și transportul unui pui de vulpe din Florești, din păcate cu probleme grave. Se pare că nu mulți au fost receptivi la anunțul nostru recent, nu au știut sau nu au dorit să îndrume persoana, deși adesea am precizat ce trebuie făcut și la cine să apeleze. Programul #savethedeercluj se poate găsi pe pagină și facem apel din nou la susținere, pentru a putea sa ajutăm în continuare.

Tinerii care au observat puiul se aflau cu câinele la plimbare, acesta a fost norocul lui, dacă se poate numi așa. Le mulțumim pentru răbdare și implicare!”, au transmis cei de la Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului pe pagina de Facebook, în data de 8 iunie.

„Nu rămâneți nepăsători”

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului face din nou apel la oamenii care sunt martori la accidente în care sunt implicate și animale sălbatice sau dacă observă unul rănit.

Ei le transmit să nu rămână nepăsători și să apeleze la OPMCB sau la 112 în aceste situații:

„Nu rămâneți nepăsători, sunați la 112 sau la noi atunci când găsiți animale sălbatice în pericol, ajutați DOAR când este cazul, dar LĂSAȚI IEZII DE CĂPRIOARE ÎN PĂDURE!! Multe persoane au luat pui de căprior, cu toate că erau informați să nu facă asta.

Preluarea animalelor din sălbăticie și manevrarea lor se fac doar cu temei serios.

Aceste fapte pot să constituie braconaj și nu se fac de distracție, cum au fost alte cazuri recente!”, a transmis OPMCB.

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#pui, #vulpe, #ranit, #sant, #Cluj, #salvat, #animale salbatice , #stiri mediu