Despre Puiu Hasotti

Puiu Hasotti s-a nascut pe 14 iunie 1953, la Constanta. Este casatorit si nu are copii. Intersul pentru cultura l-a facut sa lucreze ca muzeograf la Muzeul de Istorie din Constanta si consilier la Inspectoratul Judetean pentru cultura.

A absolvit facultatea de Istorie la Universitatea din Bucuresti, promotia 1976, iar in prezent este doctor in Istorie.

Activitate politica

Implicarea sa in politica a venit la putin timp dupa revolutie, in anul 1990, cand a devenit membru PNL. Din noiembrie 1994 este presedinte PNL Constanta si vicepresedinte PNL.

In 2006 Puiu Hasotti a propus o lege de desfiintare a Institutului Revolutiei Romane. Propunerea a fost acceptata de Comisia juridica a Senatului. Totusi in 8 februarie 2007 senatorul si-a retras propunerea legislativa, declarand ca nu vrea sa-l sicaneze pe Ion Iliescu, presedintele Institutului Revolutiei Romane, adversar politic al PNL.

Puiu Hasotti candideaza pentru postul de senator la Colegiul 1 din Constanta.

Scandalul privind agresarea verbala a unui politist

„Militian imputit!“ este reactie de senator oprit de Politia Rutiera, scria ziarul Gandul in editia din 11 septembrie 2008.

Potrivit politistului, masina in care se afla parlamentarul nu semnalizase schimbarea directiei de mers si folosea “dispozitive cu lumini intermitente de culoare rosu-albastre”. “Conflictul” s-a consumat in Capitala, chiar de 4 iulie, de Ziua Statelor Unite ale Americii.

Agentul de circulatie sustine ca a oprit masina cu care circula senatorul pe Bulevardul Aviatorilor, pentru ca nu a semnalizat schimbarea directiei de sens si in plus folosea si luminile intermitente.

Senatorul Hasoti, care s-ar fi aflat pe bancheta din spate, l-ar fi injurat pe agent si l-ar fi numit militian imputit. Senatorul neaga insa si spune ca este vorba despre o simpla coincidenta.

Soferul lui Puiu Hasotti il contrazice insa pe senator. Acesta a declarat la randul sau ca intr-adevar se afla in acea seara intr-o misiune cu senatorul si a fost oprit de politist pentru ca circula cu luminile intermitente.

Puiu Hasotti versus Marko Bela

Nationalist convins, Hasotti vede propunerea liderului UDMR, Marko Bela, potrivit careia invatarea limbii maghiare in Transilvania ar trebui sa devina obligatorie, drept una stranie.

“Daca exista vreun copil care vrea sa invete limba maghiara, o poate face si fara sa existe vreo lege”, este explicatia acestuia.

Impresii despre Ion Iliescu

Din punctul sau de vedere, "domnul Iliescu tot tovarasul Iliescu a ramas", comentand declaratiile acestuia potrivit carora "motorul democratiei actuale nu e constituit din drepturile si libertatile cetatenesti, ci din interesele economice".

Desi sustine ca il respecta pe Ion Iliescu, in calitatea sa de fost presedinte al Romaniei si de parlamentar, liderul PNL crede ca situatia dintre PSD si PC este asemanatoare celei din gluma cu elefantul si soricelul.

El a caracterizat PC ca fiind "un partid care intra lejer in doua taxiuri" si care se comporta "ca masina comunista - foloseste toata energia la claxon".

Puiu Hasotti
Puiu Hasotti

Data nasterii: 14.06.1953

Cariera:  vicepresedinte PNL

Evenimente importante:  propunerea legii pentru desfiintarea Institutului Revolutiei Romane

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Puiu Hasotti, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.