Hasotti: Basescu, suspendat in 24 de ore, daca nu il pune pe Ponta premier

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 12:08
2955 citiri
Hasotti: Basescu, suspendat in 24 de ore, daca nu il pune pe Ponta premier

Suspendarea presedintelui Traian Basescu se va face "foarte-foarte rapid, in 24 de ore", daca refuza sa-l nominalizeze pe Victor Ponta premier, este de parere Puiu Hasotti, ministru al Culturii. El mai precizeaza ca "daca presedintele va chema separat la consultari partidele din USL, acestea vor solicita sa vina impreuna, pentru ca separat nu se vor duce!".

Puiu Hasotti sustine ca "nimeni nu doreste un conflict cu presedintele Basescu, care ne-a obisnuit, din pacate, de atatia ani de zile, numai cu conflicte".

"Uniunea Social Liberala nu doreste suspendarea presedintelui Basescu, dar daca presedintele va insista in a nu-l nominaliza pe Victor Ponta drept premier, suspendarea se va face foarte-foarte rapid, eu cred ca in 24 de ore!", a afirmat Hasotti, pentru RFI Romania.

Nicolai: Daca Basescu nu va numi premierul propus, va genera o noua criza politica - Interviu Ziare.com

Liberalul crede ca "pe data de 19, Parlamentul nou va fi investit si atunci se va depune juramantul si se vor stabili conducerile celor doua Camere si conducerile comisiilor ce urmeaza a-i audia pe viitorii membri ai Cabinetului si cred ca pe 21 se poate da votul pentru un nou Guvern".

In opinia lui Puiu Hasotti, "cel mai important este ca presedintele Basescu sa nu declanseze acest conflict, sa nu ne oblige, pentru ca nu dorim in nici un fel, in nici un chip suspendarea, dar sa nu ne oblige sa o facem!".

Partidele din USL vor merge la consultarile de la Cotroceni impreuna, nu separat

Puiu Hasotti declara ca partidele din USL nu vor merge separat la consultarile de la Palatul Cotroceni, dupa alegerile parlamentare de duminica, 9 decembrie.

"USL este o alianta politica, nu este o alianta electorala. (...) Nu are cum domnul Basescu sa refuze ca USL-ul sa se prezinte impreuna! Daca domnul presedinte Basescu va chema separat partidele din USL, acestea vor solicita sa vina impreuna, pentru ca separat nu se vor duce!".

Senatorul PNL spune ca daca ar merge separat, "asta ar insemna ca USL nu ar fi un factor politic coerent si unit.

"Daca ne-am duce separat, s-ar putea face diversiuni cum ca exista anumite animozitati in USL si acestea nu exista si o spun cu majuscule: nu exista!", a sublinat Puiu Hasotti. Acesta spera ca "Dumnezeu sa-i dea presedintelui mintea cea de pe urma".

Frunzaverde: Bineinteles ca e posibila o noua suspendare. UE va respecta decizia

"Eu ma astept ca domnului presedinte Traian Basescu sa-i dea Dumnezeu mintea cea de pe urma, cum spune romanul! Eu totusi sper ca presedintele intelege ca sunt doua posibilitati, in situatia in care nu doreste in mod sincer sa fie suspendat. S-ar putea ca domnia sa sa aiba cine stie ce joc prin care sa doreasca cu tot dinadinsul sa fie suspendat. Daca domnia sa nu doreste sa fie suspendat si aceasta nu este o manevra politica prin care sa iasa sa zicem in opinia domnia sale cu o atitudine ferma, atunci nu are de ales, trebuie sa inteleaga ca nu are de ales si sa-l nominalizeze pe Victor Ponta", afirma liberalul.

Citeste mai multe despre pe Hasotti: Traian Basescu, suspendat in 24 de ore, daca refuza sa-l desemneze pe Ponta premier!, pe RFI Romania.

Citeste si:
Dacian Cioloș critică cooptarea lui Marian Neacșu la secretariatul general al Guvernului: „Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”
Dacian Cioloș critică cooptarea lui Marian Neacșu la secretariatul general al Guvernului: „Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”
Președintele USR Dacian Cioloș a transmis vineri, 3 decembrie, un mesaj în care critică numirea lui Marian Neacșu, condamnat în trecut la șase luni de închisoare, în postul de secretar...
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în...