Hasotti: Lupta se va da cu Basescu, nu cu MRU, Neamtu, care sunt aluviuni politice

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 16:38
2255 citiri
Hasotti: Lupta se va da cu Basescu, nu cu MRU, Neamtu, care sunt aluviuni politice

Ministrul Culturii, Puiu Hasotti, le-a spus, sambata, participantilor la Scoala de Vara a femeilor liberale de la Eforie Nord ca nu trebuie sa se teama de partidul lui Mihai Razvan Ungureanu, pentru ca acesta se asemeana cu masina comunismului, consumandu-si energia "la claxon".

Hasotti a atras atentia ca lupta electorala va fi data in continuare cu Traian Basescu si cu PDL, iar cei recent intrati in aceasta batalie nu vor conta.

"Nu va fie teama de partidul lui Mihai Razvan Ungureanu care seamana cu masina comunismului, isi consuma toata energia la claxon. La fel si colegii lui mai tineri, Neamtu...Acuma sa stiti ca Neamtu, acel tanar domn, a avut un moment de inspiratie, a salutat lumea din WC, loc care i se potriveste.

Acestia nu sunt de luat in seama, de luat in seama sunt Basescu, care reprezinta ceva si PDL-ul. Ma gandeam insa foarte amuzat cum doamna procuror ceausist Monica Macovei, fiica de ofiter de securitate, va peria listele acestei aliante, chipurile de centru-dreapta. Lupta nu o dam cu Mihai Razvan Ungureanu, lupta o dam cu un partid care in mod fals, in mod ilegitim, vorbeste despre lupta impotriva coruptiei, cu un presedinte care a incalcat cele mai elementare reguli ale democratiei, cu un sistem in care justitia si serviciile secrete fac partizanat politic.

Nu cu Mihai Razvan Ungureanu si cu Neamtu si cu Papahagi si cu nu stiu mai cine, acestia sunt cantitati neglijabile, toti intra intr-un taxi. Batalia se va da cu PDL-ul si cu Basescu, ceilalti sunt aluviuni politice, eu asa le spun", a afirmat Puiu Hasotti.

El considera ca alegerile parlamentare trebuie sa lamureasca situata politica din tara, iar in cazul in care USL va castiga alegerile, Traian Basescu trebuie sa demisioneze, iar daca USL pierde alegerile trebuie sa intre in Opozitie.

"Eu cred ca alegerile din decembrie ar trebui sa lamureasca si sa limpezeasca situatia din Romania. In situatia in care Uniunea Social Liberala va castiga alegerile si le va castiga, lucrurile sunt clare din punctul meu de vedere cel putin, Traian Basescu ar trebui sa isi dea demisia. In situatia in care USL va pierde alegerile, ceea ce din punctul meu de vedere este exclus, toate partidele din USL trebuie sa intre in opozitie", a mentionat ministrul Culturii.

Hasotti nu crede ca dupa 9 decembrie poate fi coabitare intre principalele forte politice ale tarii.

"Ce se va intampla pe 9 decembrie ar trebui sa fie decisiv pentru viata politica romaneasca deoarece coabitare nu poate fi. Nici ei nu pot coabita cu niste oameni pe care i-au acuzat de lovitura de stat, o aberatie mai mare ca asta n-am auzit, nu am auzit ca vreun Parlament in lumea asta sa dea lovitura de stat, si nici noi nu putem accepta sa coabitam cu niste indivizi care in mod nejustificat ne-au acuzat de acest lucru", a mai spus Puiu Hasotti.

El le-a mai spus celor prezenti la Scoala de vara a femeilor liberale ca trebuie sa existe mobilizare maxima pentru ca USL sa obtina cel putin 60 la suta din voturi pentru a reusi sa guverneze fara UDMR.

"Fara dumneavoastra nu putem reusi, va spun foarte serios, toata lumea, absolut toti, mobilizare maxima, USL trebuie sa castige cel putin 60 la suta pentru a avea confort parlamentar si pentru a spune raspicat a nu guverna cu UDMR-ul. Nu avem timp acum sa va spun ce am gasit la ministerul Culturii si ce politici a facut predecesorul meu acolo, v-ati ingrozi. Acum este o batalie fara prizonieri, e pe viata si pe moarte si nu este numai batalia noastra, este batalia Romaniei, fara a fi patetic deloc", a incheiat Puiu Hasotti.

Mihai Razvan Ungureanu a fost ales, vineri, presedinte al partidului Forta Civica.

Celelalte functii ale formatiunii revin urmatorilor: Adrian Iurascu - prim-vicepresedinte, Stefan Pirpiliu - secretar general, Ion Bazac, Dan Liga, Doru Maries, Dan Cristian Popescu, Marian Saniuta, Gabriel Biris, Florin Bolchis, Radu Botezatu, Sergiu Fendrihan, Daniel Ionascu, Ioan Mircea Hancu, Adrian Semcu, Smaranda Vornicu - vicepresedinti, Gheorghe Moisescu si Valentin Suvar - secretari generali adjuncti, Despina Munteanu si Denis Soare - secretari executivi, Sorin Parcalabu - trezorier.

#Puiu Hasotti partid MRU, #Puiu Hasotti batalie Traian Basescu, #Hasotti rezultat alegeri parlamentare , #ministrul Culturii