Soldatii de teracota din China, expusi in Romania in 2013

Miercuri, 01 August 2012, ora 18:44
4805 citiri
Soldatii de teracota din China, expusi in Romania in 2013
Foto: descopera.ro

Ministrul Culturii, Puiu Hasotti, a anuntat ca Romania va gazdui, anul viitor, o expozitie cu statui din celebra Armata de teracota din China, cea mai mare expozitie prezentata vreodata in tara noastra.

"Am avut si eu si a avut si directorul Muzeului National de Istorie o discutie cu doamna ambasador a Chinei si lucrurile se indreapta catre un final foarte fericit, foarte frumos -, la anul, Romania va gazdui cea mai mare expozitie gazduita vreodata de Romania: expozitia Soldatilor din ceramica din China, impreuna cu alte cateva zeci de artefacte.

Bun, nu vor veni toti 10.000, vor veni cateva zeci de statui din faimoasa armata a soldatilor din lut, impreuna cu artefacte, majoritatea din bronz, din epoca bronzului.

Este cea mai spectaculoasa, cea mai mare, cea mai importanta expozitie pe care Romania a cunoscut-o si a gazduit-o vreodata", a declarat Puiu Hasott,i intr-un interviu Mediafax.

Ministrul a precizat ca expozitia va necesita si niste investitii.

"Daca ne gandim fie numai la faptul ca trebuie sa achizitionam, din strainatate, 100 de vitrine speciale, pentru a gazdui aceasta expozitie este suficient. Romania are, insa, privilegiul - si multumesc doamnei ambasador - de a gazdui aceasta expozitie o lunga perioada de timp, la Muzeul National de Istorie, si va fi, din punctul de vedere al expozitiilor din Romania, un eveniment cultural exceptional, nu numai pentru Romania, ci si pentru Europa", a declarat Puiu Hasotti.

Intrebat daca va dispune de banii necesari in buget, ministrul Culturii a raspuns: "Categoric".

"Inca din acest an, inca de acum, ne preocupa finantarea acestei expozitii, care, atentie, nu costa nimic statul roman. Asigurarea este suportata de partea chineza, deplasarea specialistilor chinezi, de asemenea.

Statul roman, Ministerul Culturii, finanteaza doar organizarea la Muzeul National de Istorie, acele vitrine si cateva mici cheltuieli si, va repet, pentru acest eveniment cultural, pentru aceasta expozitie, care este cea mai mare gazduita vreodata de Romania si cea mai importanta facuta de Ministerul Culturii din China", a adaugat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#explozitie soldati teracota Romania, #soldati teracota China , #ministrul Culturii