Hasotti: Diaconu, cel mai frumos naiv. Vezi prioritatile la Cultura

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 11:56
3913 citiri
Hasotti: Diaconu, cel mai frumos naiv. Vezi prioritatile la Cultura
Foto: ziuaconstanta.ro

Ministrul propus al Culturii, senatorul liberal Puiu Hasotti, a declarat ca fostul ministru Mircea Diaconu este "cel mai frumos naiv din Romania".

Vorbind despre demisia lui Diaconu din functia de ministru al Culturii, dupa ce a fost gasit incompatibil de ANI, Hasotti a spus ca "greseala este omeneasca".

"Regret ce i s-a intamplat (lui Mircea Diaconu - n. red.), n-a facut-o cu buna stiinta. Mircea Diaconu este cel mai frumos naiv din Romania si este un om inainte de toate. Si greseala este omeneasca, daca a gresit cumva", a afirmat ministrul propus al Culturii, pentru Ziare.com

Puiu Hasotti, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii - surse

Senatorul PNL a precizat ca nu a vorbit inca cu Mircea Diaconu, dupa demisia acestuia, dar ca se va sfatui cu el in problemele legate de Ministerul Culturii.

"Ma voi sfatui si cu Mircea Diaconu, ma voi sfatui cu orice inaintas din acest fotoliu de ministru care gaseste de cuviinta sa ma sfatuiasca. Si cred ca acest domeniu - Cultura - este lipsit de orice fel de conotatie politica. Cultura este a natiunii, nu este a partidelor", a subliniat Puiu Hasotti.

Prioritatile Ministerului Culturii - cetatile dacice din Muntii Orastiei si cetatile greco-romane de pe limesul dunarean

Ministrul propus al Culturii a mentionat ca ministerul pentru care a fost nominalizat este unul "mai special" si ca prioritara va fi conservarea patrimoniului cultural identitar romanesc.

"Inca n-am depus juramantul. Pot sa va spun o chestie absolut generala. Este un minister mai special in sensul ca in afara de viitor se mai ocupa si de trecutul acestei tari. Si din punctul meu de vedere, ca istoric, dar aici s-ar putea sa fiu subiectiv, cred ca prioritatea ar fi conservarea patrimoniului cultural identitar romanesc.

Si avem ce conserva. Ma refer la complexul de cetati din Muntii Orastiei si la cetatile greco-romane de pe limesul dunarean, in primul rand. Dar si la statiunea Cucuteni, si mai multe", a conchis Puiu Hasotti.

Puiu Hasotti: Cultura nu are culoare politica, voi apela la toti cei care ma pot ajuta

Senatorul PNL de Constanta este propunerea conducerii PNL pentru preluarea mandatului de ministru al Culturii, dupa ce Mircea Diaconu, de asemenea senator PNL, a fost declarat marti de instanta incompatibil.

Puiu Hasotti s-a declarat onorat, marti seara, de nominaliarea pentru functia de ministru al Culturii. Acesta a subliniat ca domeniul este unul fara culoare politica si va apela la toti cei ce il pot ajuta, indiferent de apartenenta ideologica.

"Sunt onorat, ii multumesc lui Antonescu, PNL, tuturor predecesorilor mei, imi pare foarte rau pentru Mircea Diaconu si as vrea sa spun ca aceasta onoranta functie este si rezultatul muncii colegilor mei de la PNL Constanta", a precizat ministrul propus al Culturii.

In varsta de 59 de ani, Puiu Hasotti este liderul grupului PNL din Senat si membru al Comisiei de Cultura.

Mircea Diaconu demisioneaza de la Ministerul Culturii - Hasotti, propus in locul sau

Mircea Diaconu a demisionat, marti, din functia de ministru al Culturii. "Ma retrag din guvern, nu sunt dat afara de nimeni", a declarat Diaconu, intr-o conferinta de presa sustinuta marti.

Decizia lui Mircea Diaconu vine dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti, definitiv si irevocabil, ca acesta s-a aflat in incompatibilitate intre anii 2008 si 2011 cand a fost si senator si director al Teatrului Nottara. Instanta Suprema a dat dreptate astfel Agentiei Nationale de Integritate, care daduse o decizie similara pe care Diaconu a atacat-o in justitie.

Ca urmare a acestei decizii, Mircea Diaconu pierde atat postul de ministru al Culturii, cat si functia de senator. De asemenea, potrivit legii, el nu va mai putea ocupa o functie publica timp de trei ani.

#Hasotti declaratii Mircea Diaconu, #Hasotti Diaconu naiv frumos, #Hasotti propus Ministerul Culturii, #Hasotti prioritati Cultura, #Mircea Diaconu demis Cultura, #Mircea Diaconu incompatibil ANI , #PNL