Hasotti: Geoana, in naivitatea lui, isi imagineaza ca ar putea fi prezidentiabil PSD si se agita inutil - Interviu

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 12:07
3801 citiri
Hasotti: Geoana, in naivitatea lui, isi imagineaza ca ar putea fi prezidentiabil PSD si se agita inutil - Interviu
Foto: Ziua de Constanta

Senatorul PNL Puiu Hasotti, considera ca Traian Basescu a incercat sa destabilizeze USL prin declaratiile favorabile lui Crin Antonescu.

"In mod firesc cei de la PSD se pot gandi la cine stie ce discutii pe care le are PNL cu Traian Basescu. Disutiile nu au avut, nu au si nu vor avea lor", a spus Puiu Hasotti, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Senatorul PSD il acuza pe Mircea Geoana ca si-a batut joc de munca PSD si PNL in 2009, iar acum se agita inutil pentru a obtine o noua candidatura la care nu ar avea nicio sansa.

Cum comentati cele mai recente declaratii ale lui Traian Basescu in privinta lui Crin Antonescu. Asistam la o reevaluare a presedintelui PNL de catre presedinte?

Primul lucru la care ma gandesc este sa nu fi fost cumva o tentativa de a destabiliza USL. In momentul in care dl. Basescu si-a aratat o evaluare pentru Crin Antonescu, in mod firesc cei de la PSD se pot gandi la cine stie ce discutii pe care le are PNL cu Traian Basescu.

Discutii care au sau nu loc?

Nu au avut, nu au si nu vor avea loc.

Traian Basescu spunea ca PSD fara PNL nu poate castiga prezidentialele. PNL credeti ca ar putea castiga alegerile prezidentiale pe cont propriu?

Da, in al doilea tur de scrutin. Insa cu un an inainte de alegerile prezidentiale este riscant sa facem evaluari pentru ca viata politica din Romania ne-a invatat ca este foarte imprevizibila.

Am avut recent scandalul Rosca Stanescu. Sunt doua lucruri care m-au surprins si pe care poate mi le deslusiti. Pe de-o parte, relaxarea cu care Crin Antonescu pare sa se fi despartit de un colaborator foarte apropiat. Era zambitor dupa sedinta de excludere, pe care a si propus-o, iar dl. Stanescu a primit foarte resemnat verdictul procurorilor...

In privinta lui SRS nu am ce sa comentez, a inteles probabil gravitatea declaratiilor sale. In privinta lui Crin Antonescu, reactia lui a fost dublata de votul biroului politic, covarsitor, 47 la 5 in favoarea excluderii. La PNL disciplina de partid e alta decat la alte partide.

Declaratiile politice inseamna una. Am facut si eu multe declaratii politice si sunt pentru o libertate totala. Calomnia grosolana, bazata pe chestiuni cu totul nereale, e alta. Sa spui ca Traian Basescu e principalul vinovat pentru starea Romaniei e una, si cu totul alta e sa faci declaratii grotesti, calomnioase, care nu niciun pic de adevar. Daca cineva spune despre mine ca sunt un criminal cu sange rece, aceea nu mai e declaratie politica. Asadar Crin Antonescu a procedat firesc pentru un lider de partid.

In alte cazuri parca nu a avut aceeasi rapiditate de reactie...

Imi dati un exemplu?

Este chiar cazul d-lui SRS, un campion al declaratiilor de acest tip.

Nu de acest tip. Pana acum au fost doar declaratii politice. Nu a existat nicio declaratie calomnioasa de acest tip. Una este tot ce a spus pana acum Rosca Stanescu, si alta e cand a spus despre un cetatean al Romaniei ca a spalat bani pornind de la niste documente false.

Intrebat recent daca ar putea face echipa cu Mircea Geoana intr-un binom presedinte premier, Victor Ponta a raspuns "Categoric, da!". Va deranjeaza?

Nu a declarat asa Victor Ponta.

(Nota redactiei - declaratia lui Victor Ponta a fost facuta intr-un interviu acordat QMagazine si publicat la inceputul acestei saptamani)

Se simte PNL amenintat in intentia de a da prezidentiabilul USL?

Eu cred in soliditatea USL pana in 2016 cel putin. Dar am auzit declaratia lui Mircea Geoana. Recunostinta la Mircea Geoana este cea mai grea povara. Daca ar exista un pesedist care sa critice PNL si pe Crin Antonescu, el poate fi oricine altul in afara de Mircea Geoana. In 2009, PNL a facut eforturi extraordinare pentru ca 70% intre cei care l-au votat pe Crin Antonescu sa-l voteze pe Mircea Geoana, iar PNL si PSD l-au adus pe Mircea Geoana la 50% si el si-a batut joc de munca acestor doua partide si l-a lasat pe Traian Basescu pe cap inca cinci ani.

Acum Mircea Geoana in naivitatea lui isi imagineaza ca ar avea si 1% sanse sa candideze la presedintia Romaniei din partea PSD si se agita inutil.

N-are nicio sansa?

Categoric nu, este singurul responsabil pentru ca ni l-a lasat pe cap pe Traian Basescu.

PNL detine ministere econimice importante, in frunte cu Finantele. Ramanerea la guvernare in perioada aceasta grea nu va dezavantajeaza in perspectiva prezidentilelor?

Tot ce se intampla in guvern, se intampla prin solidaritatea actului de guvernare intre PSD si PNL. Da, trebuie sa ramanem la guvernare in formula USL pana in 2016. Aici nu e vorba de avantaje, ci de responsabilitate. Noi nu guvernam pentru a avea avantaje, ci pentru a avea responsabilitati. Pentru avantaje a guvernat PDL.

PDL va tansmite mesaje de apropiere in utima vreme

Eu nu indentific asemenea declaratii din partea PDL. Eu privesc cu indiferenta aceste declaratii. Si cu suspiciune. Paza buna trece primejdia rea. Eu cred in USL cel putin pana in 2016.

Eveniment Quarterly Report

Ce șanse are moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu să treacă. Condiția pusă de UDMR pentru a nu o vota
Ce șanse are moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu să treacă. Condiția pusă de UDMR pentru a nu o vota
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat din nou măsurile fiscale anunțate de Guvernul Ciolacu și a vorbit despre moțiunea de cenzură pe care o va iniția opoziția. Kelemen Hunor a...
România recunoaște căsătoriile între persoane de același sex încheiate într-o altă țară UE. Ce prevede proiectul adoptat de guvern
România recunoaște căsătoriile între persoane de același sex încheiate într-o altă țară UE. Ce prevede proiectul adoptat de guvern
Executivul a aprobat săptămâna aceasta proiectul de lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, care implementează în...
#Mircea Geoana prezidentiale, #Crin Antonescu Traian Basescu, #prezidentiabil USL , #PNL