Hasotti: Nu putem alege candidatul PNL la presedintie ca pe imparatii romani, prin ovatii

Luni, 18 Februarie 2013, ora 13:50
2055 citiri
Hasotti: Nu putem alege candidatul PNL la presedintie ca pe imparatii romani, prin ovatii

Liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, spune ca propunerea lui Andrei Chiliman si Vlad Moisescu privind statutul PNL nu are nici o legatura cu realitatea politica. Cei doi propun intre altele ca viitorul candidat al formatiunii la presedintia Romaniei sa fie desemnat in urma unui scrutin intern.

Puiu Hasotti declara ca "este foarte bine ca au facut propuneri".

"Oricare dintre membrii PNL puteau face propuneri in vederea unui nou statut sau a revizuirii celui vechi. Totusi, nu pot sa nu-mi aduc aminte ca exact acum patru ani, cand Crin Antonescu a fost ales presedintele partidului, cei doi colegi ai mei (Chiliman si Moisescu - n.red.), impreuna cu inca doi-trei erau promotorii actualului statut al partidului", a spus fostul ministru al Culturii, la RFI Romania.

Senatorul liberal se arata deranjat de declaratiile "care nu sunt surprinzatoare, sunt de neimaginat, iertati-ma, elucubratii, sa spui ca PNL este mai aproape de Rusia decat de Uniunea Europeana sau ca PNL este un partid antieuropean".

"Am observat ca acesti doi colegi, pe care-i respect si pe care ii pretuiesc, de multe ori adopta acelasi discurs pe care-l au cei de la Partidul Democrat Liberal", spune parlamentarul.

Chiliman si Moisescu cer 10 modificari ale statutului PNL

Antonescu: O armata de propagandisti cu zurgalai sunt ingrijorati de calitatea vietii in PNL

Puiu Hasotti ironizeaza propunerea ca viitorul candidat al PNL la presedintia Romaniei sa fie desemnat printr-un scrutin intern.

"Nu mi se pare catusi de putin potrivit la cele cateva sute de mii de membri pe care-i are PNL, cum putem face o astfel de alegere? Sa-i alegem presedintele ca imparatii romani, prin ovatii, prin venirea in zece transe pe Stadionul National si acolo sa se voteze candidatul la presedintie, in fiecare comuna si fiecare organizatie? Ca sa nu mai spun ca suntem un partid liberal si avem niste organisme care sunt indrituite, conform Statutului, asa cum au si celelalte partide, care desemneaza candidatul la presedintie", a afirmat Hasotti.

Citeste mai multe despre Hasotti: Nu putem alege candidatul PNL la presedintie ca pe imparatii romani, prin ovatii, pe RFI Romania.

#Puiu Hasotti alegere prezidentiabil PNL, #Chiliman modificare statut PNL , #PNL