Hasotti: PNL va vota un Statut al parlamentarilor in perfecta armonie cu Constitutia

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 12:58
1336 citiri
Hasotti: PNL va vota un Statut al parlamentarilor in perfecta armonie cu Constitutia
Foto: B1 TV

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hasotti, a afirmat marti ca parlamentarii liberali vor vota un proiect de modificare a Statutului senatorilor si deputatilor in perfecta armonie cu Constitutia.

El a precizat ca reprezentantii PNL in Comisiile de specialitate ale Parlamentului au avut mandat din partea partidului pentru a negocia proiectul de Statut.

"Comisia pentru Statut a votat prin consens (n.r. un raport pentru Statut), reprezentantii Puterii si Opozitiei, un raport cu cateva amendamente, mai mult de forma si mai putin de fond, raport pe care grupurile PNL l-au dezbatut si sunt de acord cu el. Am discutat articol cu articol raportul intocmit luni seara", a sustinut Hasotti, dupa sedinta grupurilor parlamentare ale PNL.

Liderul senatorilor liberali a subliniat ca toate prevederile referitoare la incompatibilitati si conflictul de interese sunt prevazute fie in legi, fie mai ales in Constitutie.

"Ceea ce astazi vom vota nu contine nimic in plus fata de prevederile constitutionale in ceea ce priveste imunitatea. Nu e vorba deloc despre o superimunitate, nu este vorba de o alta imunitate decat ce am avut pana acum, sunt prevederi constitutionale care nici nu puteau sa nu fie respectate", a mai spus Hasotti.

#Hasotti statut parlamentari, #statut parlamentari PNL, #Puiu Hasotti parlamentari statut , #PNL