Hasotti si homosexualii: Consiliul pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 22:30

   

Hasotti si homosexualii: Consiliul pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat in cazul declaratiilor facute de senatorul Puiu Hasotti privind homosexualii, urmand sa stabileasca daca acesta a savarsit o fapta de discriminare, intr-o viitoare sedinta a Colegiului director.

Presedintele CNCD Csaba Asztalos a precizat ca senatorului Puiu Hasotti ii va fi trimisa o citatie, acesta putandu-se prezenta la audieri sau avand posibilitatea sa trimita un punct de vedere scris la consiliu.

Ulterior, Colegiul director va discuta acest caz pentru a stabili daca senatorul se face vinovat de discriminare, caz in care poate primi un avertisment sau poate fi sanctionat cu amenda contraventionala de la 1.000 la 100.000 de lei.

Hasotti: Homosexualii sunt oameni bolnavi, homosexualitatea nu e o stare fireasca (Video)

Asztalos nu a putut spune, deocamdata, cand ar putea avea loc audierile si cand s-ar putea lua o decizia, termenul legal de solutionare a unei sesizari fiind de trei luni.

CNCD nu a primit vreo sesizare pe care sa o poata lua in considerare privind declaratiile lui Hasotti, autosesizarea facandu-se la initiativa unuia din cei noua membri ai Colegiului director, conform regulamentului.

Hasotti si declaratiile homofobe

Puiu Hasotti a facut o serie de afirmatii despre homosexuali in contextul in care comenta anuntul facut de deputatul Remus Cernea, in 12 aprilie, privind initierea unui proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex.

Liderul senatorilor PNL spunea, in acest context, ca nu are "absolut nimic" sa le reprosez homosexualilor, pe care ii considera "doar niste oameni bolnavi".

Hasotti spune ca homosexualii sunt bolnavi: Accept cere sa fie sanctionat (Video)

"Domnul deputat Remus Cernea se dovedeste un extravagant, ca sa folosesc un cuvant linistit. Eu nu am absolut nimic sa le reprosez homosexualilor, ii consider doar niste oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare fireasca, nu este o relatie naturala, motiv pentru care, dupa parerea mea, nu are absolut nicio sansa", declara Puiu Hasotti pentru Stirile ProTV, intrebat despre initiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

Ulterior, Puiu Hasotii a precizat ca reactiile sale referitoare la propunerile legislative avansate de deputatul Remus Cernea nu trebuie intelese "in sens strict patologic", el aratand ca demersul sau a fost unul politic. Hasotii a aratat ca a dat prea multa atentie initiativelor lui Cernea, care nu au sanse sa fie adoptate de Parlament.

Asociatia Accept a emis un comunicat, pe 15 aprilie, in care cerea CNCD si Partidului National Liberal "sanctionarea neintarziata" a lui Puiu Hasotti pentru declaratia acestuia privind homosexualii, insa CNCD nu a inregistrat pana in prezent vreo sesizare a ONG-ului.

In schimb, pana la data de 15 aprilie, fusesera primite de catre CNCD trei sesizari de la persoane fizice privind declaratiile lui Hasotti, insa acestea nu aveau semnaturi olografe, neputand fi luate astfel in considerare, potrivit reprezentantilor consiliului.

Europa l-a luat la ochi pe Hasotti

Parlamentul European s-a aratat ingrijorat ca declaratiile senatorului Puiu Hasotti ar putea duce la o crestere a discriminarii persoanelor homosexuale, solicitand presedintelui CNDC, investigarea "declaratiilor calomnioase" precum si un raspuns public si convigator.

Parlamentul European, ingrijorat de opiniile lui Hasotti privind homosexualii

Potrivit unor surse oficiale, Csaba Asztalos a primit, la sfarsitul saptamanii trecute, o scrisoare semnata de mai multi membri ai Parlamentului European.

"Fiind senator si fost ministru al Culturii, suntem extrem de ingrijorati ca afirmatiile domnului Hasotti ar putea trece drept indiscutabile si ar putea duce la o crestere a discriminarii si posibil la violenta impotriva persoanelor homosexuale, bisexuale si transsexuale" se arata in scrisoarea obtinuta de MEDIAFAX.

Semnatarii scrisorii transmise de Parlamentul European isi arata speranta ca CNCD, in calitate de organism principal in Romania care are ca obiectiv sprijinirea valorilor privind respectarea minoritatilor, drepturile omului si nediscriminarea, va investiga "declaratiile calomnioase".

"Ca organism principal in Romania care are misiunea de a sprijini valorile privind respectarea minoritatilor, drepturile omului si nediscriminarea - inclusiv in contextul legislatiei europene - speram ca CNCD va investiga aceste declaratii calomnioase si le va raspunde public si convingator (...). Speram ca veti primi aceste ingrijorari cu deschidere si ca le veti da curs", se mai arata in documentul citat.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1794 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Axell2011
rank 1
...
E ceva firesc si natural ca doi barbati sa se iubeasca prin dos si sa mai doreasca sa infieze si copii. Si pe viitor cuplurile hetero vor putea fi catalogate ca fiind invechite. Ciudata lume, nu credeti?
Ducu
rank 2
Si culmea e ca daca postezi ceva considerat necorespunzator
Vin unii si te depuncteaza. Cred ca multi umbla cu morcovul, mai multi decat am vrea sa credem.
inca-sunt-om
rank 5
Hasssoti este in pericol,este amenintat de,,cavalerii de Curlandia"!
.
Ducu
rank 2
Tare de tot!
Cred ca putine natii au asa simtul umorului si al ironiei ca noi. Stim sa punem punctele pe "i".
Conu_Alecu
rank 5
Ce dovada de discriminare mai vreti domnilor???
Un om normal nu poate sa spuna ca nu accepta homosexualii, dar homosexuali pot obliga o tara intreaga sa ii accepte in numele "egalitatii" in drepturi.?!?!
Si asta ce pastele maasssi inseamna "Ca organism principal in Romania care are misiunea de a sprijini valorile privind respectarea minoritatilor..." ???? Acestea sunt valorile minoritatilor ???
Daca da, atunci la camera de gazare si apoi in var cu ele, cu toate aceste "valori"!!!
Unfuckingbeliavable!
Ducu
rank 2
Din pacate cam asa-i
Ne dirijam spre legea lui Pareto : minoritatea va controla majoritatea.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor