Hasotti si homosexualii: Consiliul pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 22:30
1892 citiri
Hasotti si homosexualii: Consiliul pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat in cazul declaratiilor facute de senatorul Puiu Hasotti privind homosexualii, urmand sa stabileasca daca acesta a savarsit o fapta de discriminare, intr-o viitoare sedinta a Colegiului director.

Presedintele CNCD Csaba Asztalos a precizat ca senatorului Puiu Hasotti ii va fi trimisa o citatie, acesta putandu-se prezenta la audieri sau avand posibilitatea sa trimita un punct de vedere scris la consiliu.

Ulterior, Colegiul director va discuta acest caz pentru a stabili daca senatorul se face vinovat de discriminare, caz in care poate primi un avertisment sau poate fi sanctionat cu amenda contraventionala de la 1.000 la 100.000 de lei.

Hasotti: Homosexualii sunt oameni bolnavi, homosexualitatea nu e o stare fireasca (Video)

Asztalos nu a putut spune, deocamdata, cand ar putea avea loc audierile si cand s-ar putea lua o decizia, termenul legal de solutionare a unei sesizari fiind de trei luni.

CNCD nu a primit vreo sesizare pe care sa o poata lua in considerare privind declaratiile lui Hasotti, autosesizarea facandu-se la initiativa unuia din cei noua membri ai Colegiului director, conform regulamentului.

Hasotti si declaratiile homofobe

Puiu Hasotti a facut o serie de afirmatii despre homosexuali in contextul in care comenta anuntul facut de deputatul Remus Cernea, in 12 aprilie, privind initierea unui proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex.

Liderul senatorilor PNL spunea, in acest context, ca nu are "absolut nimic" sa le reprosez homosexualilor, pe care ii considera "doar niste oameni bolnavi".

Hasotti spune ca homosexualii sunt bolnavi: Accept cere sa fie sanctionat (Video)

"Domnul deputat Remus Cernea se dovedeste un extravagant, ca sa folosesc un cuvant linistit. Eu nu am absolut nimic sa le reprosez homosexualilor, ii consider doar niste oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare fireasca, nu este o relatie naturala, motiv pentru care, dupa parerea mea, nu are absolut nicio sansa", declara Puiu Hasotti pentru Stirile ProTV, intrebat despre initiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

Ulterior, Puiu Hasotii a precizat ca reactiile sale referitoare la propunerile legislative avansate de deputatul Remus Cernea nu trebuie intelese "in sens strict patologic", el aratand ca demersul sau a fost unul politic. Hasotii a aratat ca a dat prea multa atentie initiativelor lui Cernea, care nu au sanse sa fie adoptate de Parlament.

Asociatia Accept a emis un comunicat, pe 15 aprilie, in care cerea CNCD si Partidului National Liberal "sanctionarea neintarziata" a lui Puiu Hasotti pentru declaratia acestuia privind homosexualii, insa CNCD nu a inregistrat pana in prezent vreo sesizare a ONG-ului.

In schimb, pana la data de 15 aprilie, fusesera primite de catre CNCD trei sesizari de la persoane fizice privind declaratiile lui Hasotti, insa acestea nu aveau semnaturi olografe, neputand fi luate astfel in considerare, potrivit reprezentantilor consiliului.

Europa l-a luat la ochi pe Hasotti

Parlamentul European s-a aratat ingrijorat ca declaratiile senatorului Puiu Hasotti ar putea duce la o crestere a discriminarii persoanelor homosexuale, solicitand presedintelui CNDC, investigarea "declaratiilor calomnioase" precum si un raspuns public si convigator.

Parlamentul European, ingrijorat de opiniile lui Hasotti privind homosexualii

Potrivit unor surse oficiale, Csaba Asztalos a primit, la sfarsitul saptamanii trecute, o scrisoare semnata de mai multi membri ai Parlamentului European.

"Fiind senator si fost ministru al Culturii, suntem extrem de ingrijorati ca afirmatiile domnului Hasotti ar putea trece drept indiscutabile si ar putea duce la o crestere a discriminarii si posibil la violenta impotriva persoanelor homosexuale, bisexuale si transsexuale" se arata in scrisoarea obtinuta de MEDIAFAX.

Semnatarii scrisorii transmise de Parlamentul European isi arata speranta ca CNCD, in calitate de organism principal in Romania care are ca obiectiv sprijinirea valorilor privind respectarea minoritatilor, drepturile omului si nediscriminarea, va investiga "declaratiile calomnioase".

"Ca organism principal in Romania care are misiunea de a sprijini valorile privind respectarea minoritatilor, drepturile omului si nediscriminarea - inclusiv in contextul legislatiei europene - speram ca CNCD va investiga aceste declaratii calomnioase si le va raspunde public si convingator (...). Speram ca veti primi aceste ingrijorari cu deschidere si ca le veti da curs", se mai arata in documentul citat.

#Hasotti homosexuali discriminare, #Consiliu Discriminarii Hasotti homosexuali , #PNL
Comentarii
Poza inca-sunt-om
inca-sunt-om
rank 5
Hasssoti este in pericol,este amenintat de,,cavalerii de Curlandia"!