Hasotti: Sunt categoric impotriva unei aliante la guvernare a USL cu UDMR

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 22:10
2281 citiri
Hasotti: Sunt categoric impotriva unei aliante la guvernare a USL cu UDMR
Foto: Romania Libera

Senatorul PNL Puiu Hasotti a declarat, joi, ca este categoric impotriva unei aliante a USL cu UDMR la guvernare, el aratand ca nu va fi cazul ca acest lucru sa se intample, pentru ca USL va forma singura viitoarea majoritate parlamentara.

"Sunt categoric impotriva unei aliante la guvernare a USL cu UDMR. Nu va fi cazul, pentru ca USL va forma singura viitoarea majoritate parlamentara", a spus ministrul Culturii.

Deputatul PNL Calin Popescu Tariceanu declarase, miercuri seara, ca ar fi utila si benefica o cooptare a UDMR intr-o viitoare alianta la guvernare cu USL.

Tariceanu, la o intalnire electorala dintr-o scara de bloc: Ar fi buna o alianta cu UDMR

Tariceanu a participat la o intalnire electorala, intr-o scara de bloc, in zona Dorobanti din Bucuresti. La intalnirea desfasurata in prezenta primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, au participat aproximativ 50 de persoane.

Intrebat, dupa intalnire, de catre ziaristi, daca vede posibila cooptarea UDMR intr-un viitor guvern, avand in vedere ca liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat ca a avut o buna colaborare cu PNL condus de Tariceanu, fostul premier liberal a declarat: "Din punctul meu de vedere da, si cred ca ar fi utila si benefica o cooptare a UDMR intr-o viitoare alianta, impreuna cu USL".

El a mai mai spus ca "asa cum este situatia astazi, de departe cea mai plauzibila varianta este ca USL va castiga cu mult peste 50 la suta" la parlamentare.

Kelemen Hunor a prezentat candidatii UDMR si programul electoral

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, ca Uniunea nu are, in acest moment, o preferinta in legatura cu o eventuala alianta post-electorala, el adaugand, in acest sens, ca inainte de alegeri "nu e bine sa vinzi pielea ursului din padure".

"Nu pot sa va dau un raspuns. E prematur. Noi am avut o colaborare foarte buna, si trebuie sa recunosc acest lucru, cu PDL, cu toate disputele, toate conflictele, facem parte din aceeasi familie politica, dar noi nu facem inainte de alegeri aliante cu nimeni, cum nu am facut in aceasta perioada de 23 de ani. Am avut o colaborare buna cu PNL, e adevarat ca era Partidul National Liberal condus de Calin Popescu Tariceanu", a raspuns el, intrebat pentru ce alianta ar opta UDMR in viitorul Parlament.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Hasotti impotriva alianta USL UDMR, #Tariceanu alianta USL UDMR, #guvernare USL UDMR , #PNL