Hasotti: Trebuie sa uitam multe lucruri pentru alianta cu PDL-ul

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 15:19
2109 citiri
Hasotti: Trebuie sa uitam multe lucruri pentru alianta cu PDL-ul
Foto: alba24.ro

PNL trebuie sa uite multe lucruri intamplate, de-a lungul unei lungi relatii tensionate, intre liberali si PDL, a declarat senatorul Puiu Hasotti miercuri, in contextul pregatirii unei aliante electorale intre cele doua partide.

"Alianta dintre PNL si PDL este, in acest context in care nu putem lasa ca un partid sa detina majoritatea parlamentara si presedintele, de inteles. Sigur ca sunt multe lucruri pe care trebuie sa le uitam", a declarat Puiu Hasotti, pentru B1 Tv.

Senatorul a afirmat ca, personal, dar si partidul sau, nu se dezice de alianta facuta cu PSD, despre care a spus ca a fost "corecta".

PDL a votat pentru alianta cu PNL si candidat unic la prezidentiale LIVE

"USL-ul a fost o formula corecta in acel moment. Nu neg ca o colaborare PNL cu PSD a fost necesara. Insa povestea asta cu 'USL traieste' e regretabila, este o uriasa minciuna. Daca PNL s-ar reintoarce la guvernare, ar exista o majoritatea parlamentara de 90%, dar PSD nu ar fi dispus sa imparta puterea cand are o majoritate de 60%", a mai spus senatorul liberal.

Partidul Democrat (PD) - devenit ulterior PDL si condus de Traian Basescu - si PNL - aflat sub conducerea lui Theodor Stolojan - au castigat impreuna alegerile din anul 2004, cand s-au aliat sub formula Alianta Dreptate si Adevar (ADA). In 2006, premierul Calin Popescu Tariceanu a scos de la guvernare PDL-ul, sprijinindu-se ulterior pe o sustinere parlamentara a PSD.

Relatia cu PSD-ul a devenit tot mai stransa, apogeul acesteia fiind Uniunea Social Liberala, alianta care a castigat alegerile in 2012. In toti acesti ani, PDL a fost un partid relativ izolat, iar atacurile liberalilor la adresa democrat-liberalilor si reciproc au fost extrem de dure.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Alianţa electorală PSD-PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European are rolul de a crea stabilitate politică României şi de a bloca ascensiunea partidelor extremiste, a declarat șeful PSD...
Cătălin Cherecheș, doar 4 ani după gratii. Perioada cât a fost fugar, scăzută din condamnare
Cătălin Cherecheș, doar 4 ani după gratii. Perioada cât a fost fugar, scăzută din condamnare
O solicitare depusă de Cătălin Cherecheş a fost admisă de judecătorii Tribunalului Bucureşti vineri, 12 aprilie, şi au dispus scăderea unui an din condamnarea de cinci ani închisoare...
#Puiu Hasotti alianta PNL PDL, #Hasotti alianta USL uitare, #Hasotti PDL relatie dura , #PNL