Incercand sa-l contrazica pe Plesu, Hasotti le-a facut de doi bani pe Thatcher si Merkel

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 16:24
4658 citiri
Incercand sa-l contrazica pe Plesu, Hasotti le-a facut de doi bani pe Thatcher si Merkel

Ministrul Culturii, Puiu Hasotti, le-a felicitat pe participantele la Scoala de Vara a femeilor liberale ca nu isi fac modele in politica, sustinand ca nici Margaret Thatcher, nici Angela Merkel nu sunt modele de urmat.

Hasotti si-a inceput discursul recunoscand ca nu ii este usor sa vorbeasca in fata un public format din femei in mare majoritate: "Este greu ca barbat sa vorbesti in fata atator doamne, stiut fiind faptul ca dumneavoastra aveti apanajul vorbirii cu precadere".

Apoi, ministrul Culturii a avertizat ca discursul sau are o perspectiva culturala, sustinand ca incearca sa-l contrazica pe Andrei Plesu, care l-a numit "tembel intelectual".

"Nu stiu daca va voi supara sau nu, dar voi vorbi mai mult dintr-o perspectiva sa-i spunem culturala, si asa Andrei Plesu m-a facut tembel intelectual, poate voi incerca sa-l contrazic", a spus Hasotti.

De asemenea, ministrul Culturii i-a oferit o cutie cu baclavale presedintei organizatiei femeilor liberale, Lucia Varga, sperand ca astfel sa isi "indulceasca prezenta" si sa se treaca mai usor peste micile suparari pe care le-ar putea provoca discursul sau.

El a tinut sa sublinieze ca femeile din politica nu isi iau modele, nici din tara, nici din strainatate si ca nici nu ar avea ce modele sa urmeze.

"Dumneavostra aveti un avantaj, nu va faceti modele dintr-un orgoliu foarte frumos pe care il aveti. Noi avem un orgoliu urat si ne facem modele pe care nu le putem atinge. Iata de exemplu, Caesar l-a avut model de Alexandru, Napoleon l-a avut model pe Caesar, Carol cel Mare l-a avut model de Imparatul Augustus. Dumneavoastra pana acum, cel putin in politica, nu ati avut modele pentru ca nici Margaret Thatcher nu a fost un model, nici Angela Merkel nu este un model, nicidecum, nici Tansu Ciller, fostul premier al Turciei, nu va poate fi model. Sunt diferente evident, e diferenta intre Elena din Troia si alte Elene, Elena Cuza, nu m-am gandit la altcineva", a afirmat Puiu Hasotti.

Ministrul Culturii a participat, sambata, la deschiderea Scolii de Vara a femeilor liberale, care se desfasoara la sfarsitul acestei saptamani la Eforie Nord.

#Puiu Hasotti ministrul Culturii, #Hasotti modele feminine politica, #Hasotti Merkel Thatcher , #PNL
Comentarii
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
Greşeala domnului Plesu este că i-a pus şi 'intelectual' lângă
Poza Dyana
Dyana
rank 5