PNL s-a razgandit: Nu mai cere capul lui Ponta. Cum ramane cu demisia in cazul lui Basescu

Marti, 24 Iunie 2014, ora 17:54
4394 citiri
PNL s-a razgandit: Nu mai cere capul lui Ponta. Cum ramane cu demisia in cazul lui Basescu

Parlamentarii PNL au adoptat, marti, in grupurile reunite, un proiect de declaratie distincta de cea a lui Calin Popescu Tariceanu, pentru demisia de onoare a presedintelui Traian Basescu, dar spre deosebire de pozitia de luni a senatorilor PNL aceasta nu include o demisie si a lui Victor Ponta.

Hasotti a prezentat declaratia politica propusa de parlamentarii PNL si adoptata in unanimitate in grupurile parlamentare reunite.

Senatorii PNL voteaza demisia lui Traian Basescu, dar cer si demisia Guvernului Ponta

"PNL cere demisia de onoare a domnului presedinte Traian Basescu. Nu este o decizie de moment generata de initiativele lui Victor Ponta sau Calin Popescu Tariceanu, ei neavand tinuta morala si statutul in raport cu justitia sa ceara PNL o atitudine fata de grava situatie in care a fost adusa Romania de familia presedintelui Traian Basescu si dosarele ei penale.

Ii cerem demisia de onoare domnului Traian Basescu pentru ca suntem consecventi cu milioanele de romani care stiu cine este acesta si s-au exprimat prin vot raspunzand la intrebarea: 'Merita Traian Basescu sa fie presedinte al Romaniei, sau nu?'. Ii cerem demisia pentru ca tara nu poate fi reprezentata in Europa si in lume de un astfel de presedinte, cu un astfel de dosar penal in care sunt subiecti fratele si ginerele domniei sale", a citit Hasotti din declaratia propusa de PNL.

El a precizat ca declaratia PNL va fi inaintata Birourilor Permanente reunite pentru a fi propusa plenului Parlamentului spre adoptare.

"In virtutea acestei declaratii vom vota solicitarea de demisie a presedintelui Traian Basescu", a completat Hasotti.

S-au razgandit liberalii? Parlamentarii PNL ar putea boicota sedinta in care se cere demisia lui Basescu

Liderul senatorilor PNL a refuzat sa raspunda la intrebari in momentul in care a fost intrebat despre solicitarea de demisie si in cazul lui Victor Ponta, anuntata luni la finalul sedintei grupului senatorial liberal.

Puiu Hasotti a declarat luni ca grupul senatorilor liberali a decis ca va vota in favoarea declaratiei privind demisia presedintelui Traian Basescu, cerand insa si includerea unei solicitari privind demisia din functia de premier si a lui Victor Ponta.

#PNL demisie Ponta, #PNL demisie Basescu , #PNL