Puiu Hasotti: Nu am plagiat lucrarile pe care le am in CV

Joi, 21 Iunie 2012, ora 18:24
3522 citiri
Puiu Hasotti: Nu am plagiat lucrarile pe care le am in CV
Foto: B1Tv

Ministrul desemnat al Culturii si Patriomoniului, Puiu Hasotti, a dat curs, joi, cererii presedintelui Traian Basescu, si a dat o declaratie pe proprie raspundere conform careia nu a plagiat lucrarile care ii apar in CV.

"Presedintele Traian Basescu a incercat sa mai creeze un eveniment pe care incerc sa-l dezamorsez. Respect institutia prezidentiala, motiv pentru care am dat declaratia", a explicat Hasotii intr-o scurta declaratie de presa.

Textul incepe astfel: "Domnule presedinte al Romaniei, subsemnatul Puiu Hasotti, senator PNL, ministru desemnat al Culturii si Patrimoniului, declar pe propria raspundere ca propriile lucrari pe care le am in CV sunt creatii proprii si nu sunt susceptibile de plagiat".

"Nu sunt jurist dar indraznesc sa reflectez asupra cererii dumneavoastra... poate se datoreaza simpatiei pe care mi-o purtati. Sper sa nu constituie un precedent periculos", a continuat Hasotti, incheind ca depune documentul la biroul premierului Victor Ponta, care va decide daca o inainteaza presedintiei.

Basescu ii cere lui Hasotti sa dea in scris ca nu a plagiat. Hasotti, de acord

Presedintele Traian Basescu i-a cerut ministrului propus al Culturii, Puiu Hasotti, sa depuna o declaratie pe propria raspundere ca nu a plagiat in teza de doctorat sau in alte opere stiintifice.

"Luand in considerare recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzati o parte dintre membrii Executivului si impactul major negativ asupra Romaniei in plan intern si international generat de existenta unor astfel de suspiciuni, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a solicitat joi, 21 iunie, intr-o scrisoare, prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, sa transmita, pana la data depunerii juramantului de investitura, o declaratie pe propria raspundere a ministrului desemnat, domnul Puiu Hasotti, care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura a lui Puiu Hasotti in functia de ministru al Culturii si Patrimoniului National va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, 25 iunie, la ora 19.00.

In varsta de 59 de ani, Puiu Hasotti a fost nominalizat ca ministru al Culturii in locul lui Mircea Diaconu. Senatorul liberal este doctor in stiinte istorice si membru PNL din 1990.

In prezent, Hasotti este conferentiar al Universitatii Ovidius Constanta. Si-a luat doctoratul in stiinte istorice, in 1995, si a fost muzeograf si cercetator, dar si lector universitar.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Puiu Hasotti declaratie plagiat, #Puiu Hasotti declaratie Basescu , #PNL