Asociatia Accept: Decizia CNCD in cazul Hasotti este rusinoasa. Vom sesiza CE

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 17:52
4412 citiri
Asociatia Accept: Decizia CNCD in cazul Hasotti este rusinoasa. Vom sesiza CE
Foto: Arhiva

Presedintele Asociatiei Accept, Florin Buhuceanu, considera ca decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) de a nu-l sanctiona pe senatorul PNL Puiu Hasotti este una "rusinoasa". "CNCD a devenit o institutie pur decorativa, fara dinti", spune Buhuceanu.

CNCD a decis, miercuri, sa nu il sanctioneze pe Puiu Hasotti pentru declaratiile despre homosexuali, intrucat se incadreaza in limitele libertatii de exprimare, nu contin elemente de incitare sau o amenintare directa. Insa Consiliul condamna public astfel de afirmatii, considerandu-le homofobe.

"Este o decizie rusinoasa venita din partea autoritatii statului specializata pentru combaterea discriminarii. Combaterea nu se poate rezuma la recomandari. Cand este vorba despre politicieni, recomandarile sunt interpretate drept opinii si ajung fix la cosul de gunoi al acestor politicieni. Stim bine cum acesti politicieni se exprima in spatiul public si cum inflameaza masele electorale.

In acelasi timp, decizia CNCD retine faptul ca opiniile personale ale domnului Hasotti, travestite in declaratii politice, sunt inacceptabile si foloseste termenul de 'homofobie'. Homofobia, conform legislatiei romane, este o forma de infractiune si trebuie combatuta ca atare. Nu poti sa spui ca exista homofobie in acea declaratie si sa vii cu o recomandare care este slaba", a declarat Florin Buhuceanu pentru Ziare.com.

Hasotti nu va fi sanctionat pentru declaratiile despre homosexuali

Asociatia Accept, specializata in apararea drepturilor minoritatilor sexuale, a depus marti o sesizare fata de declaratiile lui Puiu Hasotti, insa aceasta nu ar fi fost luata in considerare.

"Sunt surprins pentru ca a existat o plangere Accept depusa ieri, ea ar fi trebuit retinuta ca atare si luata in seama. Ei au ignorat aceasta petitie si s-au concentrat strict pe chestiunea libertatii de exprimare.

CNCD a mers pe varianta protejarii in absolut a libertatii de exprimare a domnului Hasotti, ignorand capacitatea acestuia de a inflama spatiul public cu astfel de declaratii inepte si iresponsabile", a spus Buhuceanu.

Presedintele Accept a adaugat ca lucrurile nu vor ramane asa, manifestandu-si speranta ca si alte persoane de orientare homosexuala vor lua atitudine.

"Decizia CNCD va fi atacata, sper ca macar cateva persoane de orientare homosexuala sa poata depune plangeri, in civil, impotriva domnului Hasotti si a domnului Madalin Voicu, prin care sa demonstreze ca demnitatea lor umana a fost incalcata, pentru ca vorbim despre patologizarea unor orientari sexuale considerate normale de catre lumea stiintifica si de catre legislatia romaneasca", a subliniat Buhuceanu.

Parlamentul European, ingrijorat de opiniile lui Hasotti privind homosexualii

De asemenea, acesta a spus ca va sesiza si Comisia Europeana in legatura cu deciziile "din ce in ce mai slabe ale CNCD".

"CNCD redevine institutia gandita de Adrian Nastase in anii 2000, una pur decorativa, fara dinti.

Exista o intreaga istorie a unor decizii din ce in ce mai slabe ale CNCD si ne punem problema de ce aceasta autoritate a statului nu-si onoreaza propriul mandat. Calitatea colegiului director este din ce in ce mai scazuta, datorita politizarii acestei institutii.

Temerea mea este ca CNCD nu-si mai justifica rolul pentru care a fost infiintat in baza directivelor europene. In acest sens, vom face si o sesizare la Comisia Europeana pentru ca avem suficiente elemente pentru a arata ca CNCD nu transpune in mod efectiv directivele europene in materie de prevenire si combatere a discriminarii", a promis Buhuceanu.

Hasotti: Homosexualii sunt oameni bolnavi, homosexualitatea nu e o stare fireasca (Video)

Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a declarat, pe 14 aprilie, ca "homosexualii sunt doar niste oameni bolnavi", in replica la intentia deputatului Remus Cernea de a reglementa parteneriatul civil intre persoane de acelasi sex.

"Eu nu am absolut nimic sa le reprosez homosexualilor, ii consider doar niste oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare fireasca, nu este o relatie naturala, motiv pentru care, dupa parerea mea, nu are absolut nicio sansa", a spus senatorul PNL.

Noul primar de sector fără voce în Parlament. Cine sunt codașii reprezentării electoratului în plen
Noul primar de sector fără voce în Parlament. Cine sunt codașii reprezentării electoratului în plen
Peste 20 de de deputați au rămas în Parlament în cei trei ani și jumătate de mandat, printre ei și noul primar al Sectorului cinci, Vlad Popescu Piedone. Dintre vechii parlamentari, 21 de...
”Spovedania” lui Dorin Cocoș despre relația cu generalii SRI din statul paralel: ”Le-am spus cum se dădeau banii, cum se făcea totul”
”Spovedania” lui Dorin Cocoș despre relația cu generalii SRI din statul paralel: ”Le-am spus cum se dădeau banii, cum se făcea totul”
Omul de afaceri Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, a vorbit duminică seară, 16 iunie, despre modul de operare al rețelei formate din generali influenți, menționându-l pe Florian...
#Accept CNCD Puiu Hasotti, #Florin Buhuceanu Accept, #Florin Buhuceanu Puiu Hasotti , #senator
  1. ”Diamantul” lui Putin de 49 de milioane de dolari făcut scrum: Ucraina lovește decisiv VIDEO
  2. Mișcarea îndrăzneață a președintelui Macron de a dizolva Adunarea Națională. Cât de dificilă este, comparativ, această procedură în România
  3. Liderul global al ISIS a fost vizat și posibil ucis într-un atac aerian american
  4. Importurile de gaze către Europa din Rusia au depășit livrările din SUA, pentru prima dată în ultimii doi ani
  5. Putin ar putea participa la negocierile de pace din Elveția fără a fi arestat, în ciuda mandatului emis de Curtea Penală Internațională
  6. Avertisment pentru întreaga lume: Va urma o pandemie mai mortală decât cea de Covid
  7. Autoritățile americane au deschis o anchetă după ce un avion al Southwest Airlines a plonjat la mai puțin de 120 de metri deasupra Pacificului
  8. Adevărul despre ofensiva Rusiei în Ucraina, dezvăluit de un soldat din armata lui Putin: ”Ne-au măcelărit pur și simplu” VIDEO
  9. Fiul premierului Netanyahu îi atacă pe șefii Tzahal, Shin Bet și ai Serviciului de Informații Militare: „Trei eșecuri fatale“
  10. Copiii dispăruți ai României. Cum au eșuat centrele statului în protecția minorilor. „Cei abuzați nu sunt crezuți din prima, poate niciodată”