Hasotti nu mai vrea sa fie ministrul Culturii - Vezi cine ii va lua locul

Marti, 18 Decembrie 2012, ora 17:50
4080 citiri
Hasotti nu mai vrea sa fie ministrul Culturii - Vezi cine ii va lua locul
Foto: pnl.ro

Puiu Hasotti nu mai vrea sa conduca ministerul Culturii. El a declarat ca in locul sau va veni proaspatul senator PNL Daniel Barbu.

Senatorul PNL Puiu Hasotti a declarat, marti, la Romania TV, ca nu mai doreste sa ocupe functia de ministru al Culturii in noul Guvern Ponta.

"Crin Antonescu poate confirma, nu am dorit sa fiu ministru, este o decizie pe care am luat-o mai demult", a spus Hasotti. El a adaugat ca vrea sa se concentreze asupra activitatii din Senat, dorind sa candideze la functia de sef al senatorilor liberali, functie ocupata in ultimii opt ani.

Hasotti a dezvaluit ca noul ministru al Culturii va fi politologul Daniel Barbu, ales senator pe listele ONL.

"Ministerul Culturii va fi preluat de Daniel Barbu, am si vorbit la telefon, ma voi inatlni maine sa am o discutie pentru a asigura continuitatea", a mai spus Hasotti.

Hasotti, catre Ponta: Aveti curaj sa ma intrebati public ce cred despre intrarea UDMR la guvernare?

Conform NesIn, premierul Victor Ponta si ministrul PNL Puiu Hasotti au avut marti, la inceputul sedintei de guvern, un schimb de replici legate de UDMR, la o zi dupa ce liberalii s-au opus intrarii UDMR la guvernare.

Intr-un discurs despre bugetul pe anul viitor, Victor Ponta a spus razand, cu o tenta de autoironie, ca in ultima vreme face "alegeri ciudate", precum propunerea de a accepta UDMR la guvernare, sau mentinerea secretarului de stat Gheorghe Gherghina la Ministerul Finantelor, responsabil cu intocmirea bugetului de stat.

"In ultimul timp fac tot felul de alegeri din astea ciudate, ba cu UDMR, ba cu dl Gherghina", a remarcat Ponta.

Observand ca ministrul Culturii ar avea ceva de spus, Ponta i s-a adresat cu urmatoarea intrebare: "Domnule Hasotti, cine e mai rau: UDMR sau domnul Gherghina?". "Sincer? De fata cu presa aveti curaj sa ma intrebati?", i-a replicat Hasotti. "Lasati, mai bine imi spuneti in privat, ca eu stiu raspunsul", a continuat Ponta.

Ministrul liberal a continuat dialogul, replicand: "Problema este ca foarte multi colegi de cabinet m-au felicitat calduros". Victor Ponta nu s-a lasat mai prejos, raspunzand scurt: "Da, dar daca nu v-am felicitat eu, tot degeaba". "Aveti dreptate", a spus Hasotti, inchizand astfel discutia.

O.A.

#Puiu Hasotti ministru Cultura, #Puiu Hasotti conflict Ponta, #Daniel Barbu ministru Cultura , #senator