Guvernul raspunde Presedintiei, pe tema Hasotti: un abuz caruia nu i se va da curs

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 18:03
1884 citiri
Guvernul raspunde Presedintiei, pe tema Hasotti: un abuz caruia nu i se va da curs

Guvernul Romaniei a reactionat la conditia pe care presedintele Traian Basescu a pus-o pentru ca senatorul PNL Puiu Hasotti sa fie investit in functia de ministru al Culturii.

Guvernul Romaniei a luat act de pozitia Administratiei Prezidentiale privind prerogativele constitutionale care ar da dreptul presedintelui sa faca o solicitare precum cea inaintata in cazul domnului Puiu Hasotti, se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

"Solicitarea facuta de presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu reprezinta o verificare a modului in care domnul Hasotti corespunde functiei pentru care este propus, ci o actiune menita a arunca dubii asupra celui desemnat. Aceasta este o forma de impiedicare a bunei functionari a Guvernului.

Basescu ii cere lui Hasotti sa dea in scris ca nu a plagiat. Hasotti, de acord

Dupa cum deja a fost adus la cunostinta opiniei publice, domnul senator Puiu Hasotti a redactat o declaratie pe proprie raspundere in sensul solicitarii presedintelui, dar aceasta nu va fi inaintata Administratiei Prezidentiale, pentru ca solicitarea a fost facuta fara temei legal.

Presedintele Romaniei poate verifica tot ceea ce doreste legat de compatibilitatea domnului Hasotti cu functia de ministru, cu structurile pe care le controleaza, fara a initia actiuni preliminare, de tipul acestei solicitari, cu rol vadit de sabotaj.

Totodata, pe aceasta cale, Guvernul Romaniei solicita presedintelui sa puna capat campaniei furibunde de discreditare a Guvernului legitim al Romaniei", se mai arata in comunicatul Guvernului Romaniei.

Basescu ii raspunde lui Antonescu: De ce i-a cerut declaratia lui Hasotti

Presedintele Traian Basescu i-a cerut, joi, ministrului propus al Culturii, Puiu Hasotti, sa depuna o declaratie pe propria raspundere ca nu a plagiat in teza de doctorat sau in alte opere stiintifice.

Vineri, Administratia Prezidentiala a transmis explicatiile pentru cererea facuta de Traian Basescu pentru ministrul propus al Culturii. Astfel, seful statului a transmis ca dreptul ii e dat de o decizie a Curtii Constitutionale, din anul 2007, si a acuzat faptul ca interpretarea conform careia ar fi conditionat numirea lui Hasotti in functie e "rau-voitoare", dand de inteles ca nu intentioneaza sa o refuze.

"Interpretarea ca presedintele Romaniei conditioneaza investirea domnului Puiu Hasotti in functia de ministru al Culturii si Patrimoniului National este rau-voitoare si neconforma cu textul scrisorii prin care presedintele Romaniei a solicitat prezentarea unei asumari scrise de catre domnul Puiu Hasotti care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat", se arata in comunicatul Presedintiei.

F.N.

Citeste si:
Ciolacu, mesaj pentru liderii PNL: „PSD se retrage de la guvernare, dacă nu se respectă un acord politic asumat”
Ciolacu, mesaj pentru liderii PNL: „PSD se retrage de la guvernare, dacă nu se respectă un acord politic asumat”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri seară, 1 decembrie, că partidul pe care îl conduce exclude ipoteza răsturnării propriului guvern prin moţiune de cenzură, dacă PNL nu...
Alexandru Rafila cere reîmpărțirea atribuțiilor între DSU și Ministerul Sănătății: ”Trebuie să găsim o cale de mijloc, echilibrată”
Alexandru Rafila cere reîmpărțirea atribuțiilor între DSU și Ministerul Sănătății: ”Trebuie să găsim o cale de mijloc, echilibrată”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri, 1 decembrie, că se va ajunge în curând la o soluție în ceea ce privește reîmpărțirea atribuţiilor între Departamentul...