Hasotti: Apar majoritatea heterosexuala, Cernea apara minoritatea homosexuala

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 14:20
3127 citiri
Hasotti: Apar majoritatea heterosexuala, Cernea apara minoritatea homosexuala

Seanatorul PNL Puiu Hasotti a continuat, luni, dezbaterile pe marginea ideii lui Remus Cernea privind parteneriatul civil intre homosexuali, liberalul afirmand ca el apara drepturile majoritatii heterosexuale, spre deosebire de deputatul afiliat PSD, care "apara drepturile minoritatii homosexuale".

Fostul ministru al Culturii a precizat ca este "regretabil" faptul ca Remus Cernea a fost consilierul prim-ministrului Victor Ponta, dar ca "se da prea multa importanta acestei chestiuni".

"N-am vreme sa pierd cu lucruri de acest fel. Este o declaratie politica si fundatia ACCEPT trebuie sa accepte ca un parlamentar are voie sa faca declaratii politice. Nu am de gand sa stau la discutii cu domnul Cernea. Daca domnul Cernea apara drepturile minoritatii homosexuale, eu apare drepturile majoritatii heterosexuale", a spus Puiu Hasotti, luni, intr-o interventie la Realitatea Tv.

Hasotti spune ca homosexualii sunt bolnavi: Accept cere sa fie sanctionat

Senatorul liberal a tinut sa sublineze ca o asemenea propunere legislativa a lui Remus Cernea "nu va trece niciodata in Romania".

"Parteneriat civil inseamna si faptul ca doi parteneri homosexuali pot adopta un copil? Dupa parerea mea, da. Va dati seama in ce nebunie ne aflam?", a continuat parlamentarul PNL, care a refuzat sa discute telefonic cu un reprezentant al fundatiei ACCEPT.

La randul sau, intrat in direct prin telefon la aceeasi televiziune, deputatul Remus Cernea a explicat ca nu i se poate retrage sprijinul politic din partea PSD, deoarece nu este membru al acestui partid, ci al Partidului Verzilor.

"Domnul Hasotti a vorbit in necunostinta de cauza de doua ori, Romania are nevoie de astfel de dezbateri, cu argumente. Propunerile mele au fost votate in mai multe tari, tocmai in cazul unor coalitii de guvernare in care au existat social-democrati, liberali si verzi", a spus Cernea.

Totodata, presedintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos, a spus ca Puiu Hasotti nu risca decat cel mult o amenda contraventionala, in urma declaratiilor sale.

"Am primit sesizari individuale, acestea nu indeplinesc conditiile unei petitii, pentru ca nu au fost semnate. Ne putem autosesiza din oficiu, insa in acest moment niciunul dintre cei noua membri ai colegiului director nu a crezut ca se impune o sesizare. Aici trebuie sa avem in vedere limitele libertatii de exprimare.

O democratie se hraneste din dezbaterile publice care sa aiba un minim de respect reciproc si sa nu aiba momente de incitare", a afirmat presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Hasotti: Homosexualii sunt oameni bolnavi, homosexualitatea nu e o stare fireasca (Video)

Duminica, Puiu Hasotti a spus ca nu are "absolut nimic" sa le reproseze homosexualilor, pe care ii considera "doar niste oameni bolnavi", el comentand astfel initiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex. In replica, ACCCEPT a cerut ca senatorul sa fie sanctionat.

Remus Cernea are o noua idee: Vrea parteneriat civil pentru homosexuali

Hasotti: Cer PSD Constanta retragerea sprijinului politic pentru Remus Cernea

Dezbaterea pe marginea acestui subiect a inceput dupa ce, vineri, deputatul USL Remus Cernea a transmis ca vrea sa initieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex, sustinand ca acest model este aplicat in mai multe tari europene.

In replica, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat, sambata, ca cere PSD Constanta retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru initiativa acestuia privind legiferarea concubinajului.

La randul sau, alti doi parlamentari PSD, deputatul Madalin Voicu si senatoarea Gabriela Vranceanu Firea s-au declarat impotriva proiectului de lege al lui Remus Cernea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Puiu Hasotti scandal homosexuali, #Hasotti parteneriat civil homosexuali, #Remus Cernea homosexuali, #scandal Hasotti Cernea homosexuali , #stiri Puiu Hasotti