Hasotti: Basescu a semanat vant, Romania culege furtuna

Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 21:16
1734 citiri
Hasotti: Basescu a semanat vant, Romania culege furtuna
Foto: inpolitics.ro

Senatorul PNL Puiu Hasotti sustine ca tara noastra se afla intr-o perioada de criza politica pentru ca presedintele Traian Basescu "a semanat vant si acum Romania culege furtuna".

"In opinia mea, astazi Romania se afla intr-o criza politica nu pentru ca Opozitia nu este de acord sa voteze legile aberante ale Guvernului: pensiile, salariile, educatie, bugetul, ci pentru ca timp de sase ani de zile presedintele Traian Basescu a semanat vant si acum Romania culege furtuna", a declarat Hasotti, duminica, intr-o conferinta de presa, conform Mediafax.

Senatorul liberal considera ca un alt motiv al acestei crize politice este dat de faptul ca seful statului si PD-L au fost de acord ca din majoritatea parlamentara sa faca parte si un partid format din persoane provenite de la alte formatiuni politice.

El considera ca un alt motiv al crizei politice este reprezentat de faptul ca minoritatile nationale au o reprezentare prea mare in Parlament, iar deputatii din grupul minoritatilor nationale au primit voturi mai putine chiar decat cele necesare pentru alegerea unui consilier judetean.

"Daca adaugam faptul ca la motiunea de cenzura Guvernul a scapat pentru ca grupul minoritatilor nationale, compus din 18 deputati, a votat impotriva motiunii de cenzura, avem aproape o imagine completa. Trebuie sa gandim o alta lege electorala in care minoritatile sa fie reprezentate, dar soarta Romaniei sa nu depinda de niste parlamentari, unii dintre ei care au obtinut voturi mai putine decat un consilier judetean", a mai spus el.

In opinia mea, alegerea lor este si oarecum neconstitutionala pentru ca pentru un parlamentar al unei minoritati nationale circumscriptia este intreaga Romanie ceea ce nu este in regula. Sunt in favoarea reprezentarii minoritatilor nationale in Parlamentul Romaniei, dar trebuie sa existe un numar cat de cat de voturi, sa spunem 50 la suta sau 40 la suta din mandatul unui deputat, nu zece la suta, nu cu 2.400 - 2.500 de voturi se poate intra in Parlamentul Romaniei", a declarat Hasotti.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Puiu Hasotti Traian Basescu, #Puiu Hasotti minoritati , #stiri Puiu Hasotti