Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Hasotti: Curtea Constitutionala s-a facut inca o data de ras

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 16:06
1537 citiri
Hasotti: Curtea Constitutionala s-a facut inca o data de ras

Senatorul PNL Puiu Hasotti a declarat duminica, la Constanta, intr-o conferinta de presa, ca deciziile Curtii Constitutionale (CCR) referitoare la legea educatiei au pus institutia intr-o lumina proasta si ca CCR a devenit cel mai important for legiuitor din Romania.

"Curtea Constitutionala s-a facut inca o data de ras prin hotararea pe care a dat-o, prin care Guvernul poate sa continue asumarea raspunderii. Sigur, in situatia in care premierul Emil Boc nu va retrage proiectul, si nu-l va retrage, opinia mea este ca semnatarii motiunii trebuie sa-si retraga semnaturile si, dupa publicarea legii in Monitorul Oficial, sa atace la Curtea Constitutionala o serie de prevederi.

Curtea Constitutionala a devenit cel mai important for legiuitor din Romania. As putea spune ca Parlamentul Romaniei este tricameral Camera Deputatilor, Senatul si Curtea Constitutionala", a declarat acesta.

Hasotii a subliniat ca, in opinia sa, viitoarea Constitutie trebuie sa prevada pentru Curtea Constitutionala posibilitatea de a da doar avize consultative si sa lase Parlamentul sa legifereze.

Senatorul a mai prezentat, referitor la legea educatiei nationale, un raport elaborat de Centrul European de Studii pe Probleme Etnice al Academiei Romane.

"In raport se arata in mod indirect sa sunt texte neconstitutionale. Citez: limba romana nu poate fi predata ca limba straina, deoarece are statut de limba functionala si este mijlocul prin care comunitatea se poate integra in societatea si economia nationala. Legea trebuie pusa in acord cu dreptul european si cu cel national prin eliminarea abordarii colective a chestiunii minoritatilor astfel incat drepturile individuale sa nu fie interpretate ca drepturi colective.

In Europa democratica este respinsa ideea etno-nationalismului si autonomiei ca scop in sine, ca expresie a unei ideologii. Aplicarea acestor prevederi vor consacra statutului limbii romane ca element marginal in educatie minoritatilor nationale conferindu-i caracter de limba straina.

In prezent, regimul de limba straina este aplicat exclusiv studentilor straini veniti in Romania cu burse de studiu si nicidecum cetatenilor romani, limba fiind principalul factor de coerenta administrativa in societate si stat", a citat Puiu Hasotti.

Interesul national

Liberalul a mai afirmat ca UDMR nu are nicio vina pentru modul in care arata legea si ca singuul vinovat este PD-L, care "face tranzactii cu interesul national".

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, miercuri, 24 noiembrie, ca exista confict juridic intre Guvern si Parlament generat de refuzul Legislativului de a dezbate motiunea impotriva asumarii Legii Educatiei si a decis ca motiunea, odata depusa, trebuie dezbatuta conform Constitutiei. Decizia de admitere a sesizarii premierului Emil Boc a fost luata cu majoritate de voturi de judecatorii CCR.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Puiu Hasotti Legea Educatiei, #Puiu Hasotti CCR , #stiri Puiu Hasotti