Hasotti: Doua motiuni in aceeasi zi ar fi o problema

Joi, 03 Iunie 2010, ora 13:55
931 citiri
Hasotti: Doua motiuni in aceeasi zi ar fi o problema

Dezbaterea a doua motiuni de cenzura in aceeasi zi ar putea fi extrem de dificila, este de parere liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, comentand astfel intentia PSD de a depune doua motiuni.

Puiu Hasotti precizeaza ca dezbaterea a doua motiuni de cenzura ar dura in total aproximativ 15 ore.

"Pot sa va spun ca luni, prim-ministrul va veni si-si va asuma o data raspunderea la ora 16, se va suspenda sedinta Camerelor reunite pentru 15 minute si la ora 17 va fi o a doua asumare. In aceste circumstante, legal si constitutional, exista posibilitatea redactarii a doua documente, care sa reprezinte doua motiuni de cenzura, care sa se dezbata si aici intervine o mare problema : dezbaterea unei motiuni de cenzura dureaza aproximativ sase ore.

Se naste intrebarea, dar la intrebarea asta e bine sa va raspunda cei de la PSD : daca vor depune doua motiuni de cenzura, le vor depune in aceeasi zi ? Sau ele vor fi depuse in zile diferite, astfel incat sa se dea doua voturi in doua zile diferite ? A se dezbate in aceeasi zi doua motiuni de cenzura ar fi o premiera si cred ca ar fi extrem de dificil, ca ar trebui vreo 15 ore", explica liderul senatorilor liberali, pentru RFI.

Din punctul sau de vedere, nu era nevoie de doua motiuni de cenzura, deoarece motiunea de cenzura este un gest politic.

"Nu vad cum un parlamentar ar putea vota pentru motiunea de cenzura la una dintre ele si impotriva la cealalta, pentru ca ambele masuri ale Guvernului Boc sunt la fel de dezastruoase", conchide Puiu Hasotti.

PSD va depune doua motiuni de cenzura, pentru ca Guvernul va recurge de doua ori la procedura angajarii raspunderii in Parlament, pentru reducerile de pensii si de salarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, nu crede în varianta Cristian Popescu Piedone. Edilul a anunțat clar că nu va susține candidatura acesstuia la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului...
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 21 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Maramureş, că liberalii trebuie să iasă să...
#Puiu Hasotti, #doua motiuni cenzura, #motiuni depuse , #stiri Puiu Hasotti