Hasotti: Initiativa lui Ghise, o imensa prostie

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 23:10
1363 citiri
Hasotti: Initiativa lui Ghise, o imensa prostie
Foto: Arhiva

Tot mai multe voci din Partidul National Liberal critica initiativa legislativa, "Legea Jurnalistului", a senatorului Ioan Ghise.

De data asta a venit randul liderului senatorilor PNL, Puiu Hasotti, care ii indeamna pe ziaristi sa il ignore de acum inainte pe colegul sau de partid, Ioan Ghise, catalogand initiativa acestuia drept "o imensa prostie".

"Sugerez intregii mass-media din Romania ca de aici incolo sa il ignore pe domnul senator Ioan Ghise. In acest fel, poate va intelege si dansul ca propunerea pe care a facut-o este o imensa prostie", a declarat Hasotii, citat de Evenimentul Zilei.

La randul sau, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca partidul pe care il conduce se delimiteaza de initiativa lui Ghise, pe care o considera "aberanta".

Cu toate acestea Ioan Ghise nu se da batut, precizand ca "jurnalistii ar trebui sa se bucure".

In ceea ce priveste faptul ca PNL nu-i sustine initiativa, senatorul liberal considera ca: "PNL nu s-a adunat intr-un organism statutar sa ia o decizie".

Ioan Ghise vrea un organism pentru supravegherea si sanctionarea presei

Senatorul vrea ca "reflectiile sau comentariile in mass-media despre fapte care nu au implicatii asupra societatii" sa fie pedepsite, incadrandu-le la delicte de presa, intr-o lege a jurnalistului, pe care a depus-o, marti, la Senat.

Totodata, Ghise vrea ca profesia de jurnalist sa fie exercitata numai de persoane care realizeaza productii jurnalistice si poseda "Cartea de jurnalist", iar ziaristii sa fie examinati psihologic in fiecare an.

Sanctiunile propuse pentru jurnalisti, dar si pentru editori si patroni de presa merg de la mustrare pana la amenda de pana la 12 salarii medii pe economie.

Ioan Ghise nu este singurul parlamentar care s-a suparat pe presa.

La inceputul lunii septembrie, deputatul PD-L Silviu Prigoana a depus si el un proiect de lege, potrivit caruia publicatiile print si online sa poata fi suspendate de CNA.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Puiu Hasotti PNL, #initiativa Ioan Ghise , #stiri Puiu Hasotti