Hasotti spune ca homosexualii sunt bolnavi: Accept cere sa fie sanctionat (Video)

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 12:57
2653 citiri
Hasotti spune ca homosexualii sunt bolnavi: Accept cere sa fie sanctionat (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Declaratia fostului ministrul al Culturii, Puiu Hasotti, care a apreciat ca homosexualii sunt "doar niste oameni bolnavi" nu a ramas fara ecou.

Asociatia ACCEPT solicita Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si PNL sanctionarea lui Hasotti, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Hasotti: Homosexualii sunt oameni bolnavi, homosexualitatea nu e o stare fireasca

"Declaratia potrivit careia persoanele de orientare homosexuala sunt bolnave este scandaloasa, inacceptabila si intra sub incidenta legii. Vom depune in aceasta saptamana o plangere adresata CNCD pentru solutionare competenta, pe masura gravitatii acestei afirmatii politicianiste inepte si a efectelor publice pe care le produce", transmite directorul executiv ACCEPT, Florin Buhuceanu.

Totodata, ACCPET solicita PNL "sa se delimiteze neintarziat de pozitia exprimata public de Hasotti care afecteaza dreptul la demnitate al unui grup minoritar din societatea romaneasca, protejat de catre lege".

"Opiniile primitive si homofobe ale acestui politician nu isi au locul intr-un partid democratic, cu solide valori liberale, si trebuie condamnate ca atare", conchide directorul executiv ACCEPT, Florin Buhuceanu.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat ca nu are "absolut nimic" sa le reproseze homosexualilor, pe care ii considera "doar niste oameni bolnavi", el comentand astfel initiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

Deputatul USL Remus Cernea a anuntat, vineri, ca vrea sa initieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex, sustinand ca acest model este aplicat in mai multe tari europene.

D.R.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Hasotti homosexuali reactie, #Hasotti homosexuali bolnavio, #Accept reactie homosexuali , #stiri Puiu Hasotti